SİYASET

KAYGIMIZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, köylülerle yaptıkları sohbetlerde 16 Nisandaki referandumda “evet” çıkması halinde milletvekillerinin hiçbir işlevinin kalmayacağını belirtti, “Milletvekilleri sadece maaş alan bankamatikçiler olacak” dedi.

 

Çalışmalarını Ceyhan’ın  Mercin, Hamitbeybucağı, Hamitbey, Adapınar, Ekinyazı, Elmagölü, KarakayalıIrmaklı, Cihanbekirli köylerinde CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ve yönetimi ile, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın desteğiyle sürdüren İbrahim Özdiş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

KARŞIMIZA ÇIKMAKTAN KORKUYORLAR

Halkın onayına sunulan anayasa değişiklik teklifinin kuvvetler ayrılığı ilkesini ortadan kaldırdığını ifade eden Özdiş, “Evet çıkarsa kuvvetler ayrılığı ortadan kalkar. Meclisin işlevi kalmaz, milletvekilleri sadece maaş alan bankamatikçiler haline gelir” diye konuştu.

 

Vatandaşın böylesine hayati bir konuda mutlaka bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdiş, Anayasa değişikliğinin liderler tarafından televizyonlarda karşılıklı olarak tartışılması gerektiğini belirtti. CHP’li Özdiş, tüm çağrılarının karşılıksız kaldığını ifade ederek şunları söyledi:
 

“Evet çıktığında ekonomik uçacaksa, terör duracaksa bunların nasıl yapılacağı anlatılmalı. Hayır diyen insanlarla bu tartışılmalı. Bu tartışma niye olmuyor. Evet diyenler bundan kaçıyor. Hatta AKP MYK’sı hayır diyenlerle televizyonlara çıkmayın diye karar aldı. Çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. Hayır demek içinse binlerce gerekçe var. Bundan 34 yıl önce bile liderler televizyonlarda tartışıyor, projelerini açıklayabiliyordu. Bugünse tartışma ortamından kaçıyorlar.”

 

KAYGIMIZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ
18 maddelik değişikliğin içeriğinden halkın haberi olmadığını kaydeden İbrahim Özdiş, “Halk maddeleri bilse evet diyenlerin sayısı yüzde 1’i bile bulmaz” ifadesini kullandı.

 

İbrahim Özdiş, “Bizim derdimiz Erdoğan değil” diyerek, “Bu yetkiler kimseye verilmez” şeklinde konuştu.
Özdiş, şunları söyledi:

 

“Evet çıktığı an Suriyelilere Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile vatandaşlık verilecek. Bu öyle bir yetki ki KHK ile istediği kişiye vatandaşlık veriliyor, istediğiniz kişiyi vatandaşlıktan atıyorsunuz. Şimdiye kadar Suriyelilere 25 Milyar Dolar para harcanmış. Toplumumuz izlenen yanlış Suriye politikasının bedelini ödüyor. Tek adam döneminde bu yanlışlara devam edilmeyeceğini kim söyleyebilir?”

 

Başa dön tuşu