ÇUKUROVA

KAZI ÇALIŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİM

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesinin klasiği haline gelen Halk Günü'nde vatandaşlarla buluştu.

Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile her hafta halkın karşısına çıkan Başkan Soner Çetin, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vatandaşların kötü hava koşullarına rağmen salonu doldurduğu gözlenirken, halkın çoğunun Başkan Çetin’e talepleri yerine geldiği için teşekkür etmesi dikkat çekti. Olağan belediyecilik hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini vurgulayan Çetin, son günlerde vatandaşlardan yol ile ilgili gelen şikayetlerin geldiğini ve bunun nedeninin yol kazı çalışmaları olduğunu açıkladı.  Çetin, halk günündeki konuşmasında, “Bundan sonra kazı çalışması yapmak için kimse Çukurova Belediyesi’nden izin almaya gelmesin. Milli servetin zayi olmasını izlemek istemiyorum. Bilgimiz dışında herhangi bir çalışma yapılırsa da vatandaşımız belediyeye ihbarda bulunsun” diye konuştu.

 

“BİZ HALKIN BELEDİYESİYİZ”

Her Cuma saat 14.00’te Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen halk gününde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “2016 yılının son halk gününü gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne Halk Günlerine her Cuma aralıksız devam ettik. Biz halka dokunan, halkla iç içe olan sosyal belediyecilik yapıyoruz. Bunun olağan belediyecilik hizmetlerinden çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Biz zor durumda vatandaşın çareyi aradığı sığındığı, halkın belediyesiyiz” dedi.

 

“KAZI YAPILIRSA BELEDİYEYE İHBARDA BULUNUN”

Olağan belediyecilik hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini vurgulayan Başkan Soner Çetin, ancak vatandaşların yol ile ilgili gelen şikâyetlerin yoğunlaştığını açıkladı. Yaşanan sıkıntının nedeninin yol kazı çalışmaları olduğunu aktaran Çetin, “Ben kesinlikle milli servetin zayi olması izlemek istemiyorum. Yaz döneminde, ekiplerimiz yoğun bir yol çalışması yaptılar. Çukurova’da bozuk olan tek bir yol bırakmadık. Yolları biz cıncık gibi yapıyoruz. Yapılan kazı çalışmaları ile yollar tekrar bozuluyor. Bundan sonra, kazı izni için Çukurova Belediyesi’ne kimse gelmesin. Buradan duyuruyorum. Doğalgaz ve fiber optik kabloların döşenmesi için yapılan kazılara bundan sonra bizden müsaade yok. Bunun için her türlü hukuki savaşa hazırım” şeklinde konuştu. 
Yolların bozulmaması için kazı çalışmalarını kesinlikle izin vermeyeceğinin altını çizen Çetin, halka da çağrıda bulundu. Çetin, “Bilgimiz dışında herhangi bir çalışma yapılırsa vatandaşımız belediyeye ihbarda bulunsun” çağrısı yaptı.

Başa dön tuşu