SARIÇAM

Kent Konsey Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

 STK üyeleri ve mahalle muhtarları genel kurulda hazır bulundular.

Sarıçam Kent Konseyi Başkanı İbrahim Akyürek’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda “Birlikte yaşadığımız ilçemizde birlikte düşünme, çalışma ve ortak yönetim anlayışını geliştirme konusunda çok mesafe aldığımız kanaatindeyim.” dedi.

 

“Kent konseyi olarak söylem değil eylem peşindeyiz”

 

Başkan Akyürek “Toplumumuzun her kesimini Yunus’un sevgisi, Mevlana’nın hoşgörüsü ile kucaklıyoruz. Çok konuşmak değil iş yapmak için yoldayız. Bunun içinde konseyimiz bir çalışma platformudur. Bu konsey tüm vatandaşlarımızın kendini ifade edebileceği bir çatı ve şemsiyedir. Burası siyaset ve menfaat çatışmalarının yeri değil herkesin fikir, düşünce ve proje geliştirdiği bir platformdur” dedi.

 

Sarıçam Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu Yapıldı

 

Sarıçam Kent Konseyinin 2020 seçimli olağan kurulunda Başkanlığa İbrahim Akyürek’in yeniden seçildiği toplantıda yönetim kuruluna Alper Pişkin, Cumali Yakan,  Ayla Emrahoğlu Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli , Dr. Fatih Kaya, Prof. Dr. Hatice Çubukçu, Mahmut Nimet Dalkır, Mehmet Bilbek gibi tanınmış isimler de yer aldı. 

Faaliyet ve projeler anlamında

a.    Yeşil Alan İmar  ve Sarıçam “Mimar İlknur Arslan”

b.    Kadın Meclisi Faaliyetleri “ Teslime Nurlu Erkan “

c.    Sarıçam Ulusal Hafta sonu açık hava market  projesi “ Prof. Dr. Turgut Çelik”

d.    Gençlik Meclisi faaliyetlerinin tanıtımı “Zeynep Çakır “

e.    Engelli Meclisi faaliyetleri tanıtımı “ Batuhan Eşğibaşı” 

f.    Sarıçam’da spor etkinlikleri “ Besyo  Öğr. Gör. Mehmet Bilbek “ 

g.    Sağlıklı  Yaşam ile ilgili eğitim seminerleri “ Dr. Fatih Kaya “

h.    Katı atık yönetimi ve kompost üretimi “ Ayla Yıldız “

i.    Sarıçam Kent Konseyi genel faaliyetlerinin tanıtımı “ Ayla Emrahoğlu”

 

Halk aşıklarının renk kattığı toplantının kapanış konuşmasın da Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ;
 

Yaşadığımız Kentle İlgili Hayallerimiz Olmalı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kent Konseyi kapanış konuşmasında, bir şehirde yaşayan herkesin sorumluluğu ve hayalleri olduğunu söyledi. Kent Konseyi’nin bu sorumluluk ve hayallere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Uludağ, “Kent yaşamına sunduğu katkılar nedeniyle kent konseylerinin gelişmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Çünkü kentler hepimizin. Kentlerde şuan bizler yaşıyoruz; gelecekte ise çocuklarımız, torunlarımız, bizden sonraki nesiller yaşayacak. Bu konuda kendisini seven insan, hemşerisini seven insan fedakârlık yapar, ortaya üretim koyar. İşte bu noktada Kent Konseyleri yaşadığı kent için katkı, kaynak isteyen insanların seslerini duyurdukları yerlerdir. Şehirde yaşayanlar olarak, güçlü yönlerimizi ortaya koymaya, şehirlerimizin kalitesini ve marka değerini arttırmaya çalışmalıyız. Bu konuda tabi ki herkese görev düşüyor, herkesin bir uzmanlık alanı var. Sarıçam Kent Konseyi bünyesinde, kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz ve çalışma gruplarımız beraber çalışmaktadır. Yaşadığımız kentle ilgili hayallerimiz olmalı, bu hayallerimizi projelendirip uygulamaya geçmeliyiz, Sarıçam’ı marka şehir yapmak için aklın ve bilimin yolundan gideceğiz. Birlik ve beraberlik içinde Sarıçam halkına hizmet etmek mutluluk kaynağımız olacaktır.

” dedi. 

Başa dön tuşu