GENEL

KENT KONSEYİ BARO BAŞKANI KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ

Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Berrin Ünlü, Yasemin Yılmaz, Süleyman Dökmez ve Ahmet Apaydın ile birlikte Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, Ankara’da ‘Savunma Yürüyor’ eyleminde yaşanan olaylardan ötürü geçmiş olsun dileklerini iletirken verilen hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade etti.

 

Konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini belirten Av. Veli Küçük, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Ankara’da kolluk güçlerinin sergilediği manzara ve baro başkanlarına reva görülen uygulamanın çağdaş ve ileri demokrasi (!) ile yönetilen ülkelerde izahının olamayacağını vurguladı. 

Bu duruma sebebiyet verenler hakkında yasal işlemlere başlayacaklarını, yargının üç kurucu unsurundan birisi savunmayı etkisizleştirme ve itibarsızlaştırılma çabalarına asla izin verilmeyeceğini belirten Av. Veli Küçük, “Hukuk devleti mücadelesini vermeye devam edeceğiz.  Barolar ve avukatlar kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecekler. Bizlere bu onurlu mücadelemizde destek veren ve gücümüze güç katan tüm kurum, kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Ankara’da hukukun üstünlüğü konusunda tarihi bir aşamanın yaşandığını ve hukuksuzluklara karşı baro başkanlarının ve avukatların ortaya koyduğu ‘hukuk savaşı’nda Adana Barosu’nun yanında olduklarını söyledi. 

 

Ziyaret esnasında yönetim kurulu üyesi Av. Nevzat Elçi de hazır bulundu. Sohbet görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

 

Başa dön tuşu