GENEL

KİLİKYA ŞALGAM, JAPONYA’DA GIDA ALICILARIYLA BULUŞTU

30 ‘u aşkın ülkeye  ihracat yapan Kilikya Şalgam , 11-15 Temmuz 2018 tarihlerinde,  Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri organizasyonunda gerçekleştirilen Gıda Ticaret Heyeti gezisinde  Japonya’ nın önemli Gıda profesyonelleri  ile  yüz yüze iş görüşmeleri yaptı.

40 ’ın üzerinde Japon Gıda firması  ile ayrı ayrı  gerçekleştirilen toplantılarda  Şalgam , Organik şalgam , Special şalgam  çeşitlerine ek olarak Limonata,  Ice tea,  Limon Sosu, Üzüm Sirkesi, Elma Sirkesi, Balsamik Sirke, Nar Sirkesi, Beyaz Sirke , Turşukur, yüzde 100 Doğal Nar Ekşisi, Nar Ekşili Sos, Acı Biber Sosu , Sirke Sosu, Soya Sosu  100’ e yakın ürünün sunumu yapıldı. B2B görüşmelerinde, şalgam içeceğinin yararları anlatıldı ve tadımı yapılarak ticari  bağlantılar gerçekleştirdi.    .    

Japonya ile yapılan ekonomik bağlantıların yanı sıra program kapsamında “Türk Gıda Ürünleri Festivali “gerçekleştirildi.  Kültürel bağları da güçlendirmeye yönelik atılan adımların içinde, Tokyo’nun önemli bir meydanında kurulan özel tasarım standlar da ülkemize özgü gıda ürünleri  sergilendi , semazen ve folklor gösterileri, ebru ve çini sanat etkinlikleri gibi kültürel  faaliyetlerde  gerçekleştirildi  Türk Gıda Ürünleri Festivalinde Japon halkının beğenisine sunulan gıda ürünlerimizin  yanı sıra şalgam tadımları büyük beğeni kazandı.

Kilikya Şalgam , kendi ürünlerini tanıtmanın yanında ülke gıda sektörü imajına da önemli katkılar sağlayıp, bu organizasyon  vesilesi ile Türk Malı imajını güçlendirme hem de marka bilinirliğini arttırma fırsatı elde etti.

KİLİKYA ŞALGAM HAKKINDA…
Kilikya Şalgam , 2007 yılından itibaren  Adana Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikasında 16.000 m2  açık alan , 7.500 m2 kapalı alan üzerinde aylık 3 milyon litre  üretim kapasitesi ile faaliyetine devam etmektedir. Şalgam üretiminde liderliğine ilaveten , sos ve içecek sektörünün önde gelen üreticilerinden olan Kilikya Şalgam üretim kapasitesi, tesisleri ve ihracat potansiyeli ile Türkiye’de önemli şirketler arasında yer almaktadır.

Yıllık 36 milyon litre üretim kapasitesine sahip olan Kilikya Şalgam Türkiye ‘de 9 bölge Müdürlüğü ile yaygın dağıtım ağı sağlayarak Türkiye pazarının yüzde 95‘ine hizmet vermektedir.  Avrupa, Amerika, Rusya, Uzakdoğu gibi 30’u aşkın dünya ülkelerine ihracat gerçekleştirmektedir.

Kilikya Şalgam, yüksek kalite standartları , müşteri  memnuniyeti, pazardaki lider konumu, inovatif bakış açısı, teknolojik altyapısı, Ar-Ge yatırımları ile Türkiye'ye ve dünyaya üstün kaliteli ve güvenli ürünler sunarken , şalgamda vazgeçilmez bir içecek alışkanlığı yaratmaya devam etmektedir.

 
 

Başa dön tuşu