SEYHAN

Kınalı Eller”in lezzeti görücüye çıktı

Kadın emeği sömürüsü, kadın cinayetleri ve istismarının doruk noktaya ulaştığı günümüzde, Seyhan Belediyesi’nin destekleriyle Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi tarafından yürütülen Kınalı Eller projesiyle hem yöre kadınlarının ekonomik olarak güçlenmesine önemli katkılar sunuyor hem de Adana’nın kebaptan ve şalgamdan ibaret olmadığı gerçeği Türkiye’ye anlatıyor. Projenin en büyük destekçisi olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kadınlarımız bu projeyle hem daha fazla özgürleşecek hem de Adana’nın kapalı kapılar ardından kalmış lezzetleri de gün yüzüne çıkacak” dedi.

 

“KINALI ELLER”İN LEZZETİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi tarafından iki yıl önce uygulanmaya başlanan ve yoğun Kınalı Eller projesi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul’da görücüye çıktı.  Hilton İstanbul Bosphorus Oteli’nde Adana’nın saklı lezzetleri patlıcan güveç, kuru patlıcan dolması, ıspanaklı içli köfte, bartavit, paşa öfelemeci, teretür, muhammara gibi yemek ve mezeler ile karakuş ve taş kadayıf tatlıları gurmelerin ve lezzet düşkünlerinin beğenisine sunuldu.

“ADANA KEBAP VE ŞALGAMDAN İBARET DEĞİL”

Köy turizminin de gelişimine katkı sunacak projeyle Adana’nın kültürü haline gelen lezzetlerinin de kayıt altına alınacağını belirten Başkan Karalar, “Adana kebaptan ve şalgamdan ibaret değildir. Adana’da yaşayan herkes bunu bilir. Kebabı aratmayan ve sadece Adana’da olan muhteşem lezzetleri gün yüzüne çıkarıp dünyaya tanıtmak istiyoruz.  Günümüzde en gözde sektörlerden biri haline gelen lezzet konusunda Adana olarak iddiamızı da bu projeyle ortaya koyacağımız gibi Adana’nın yöresel kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasına da aracılık yapacağız” diye konuştu.

Başa dön tuşu