ÜNİVERSİTE

Kırgız Büyükelçisi Omuraliev, Rektör Kibar’ı Ziyaret Etti

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi aktararak Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İşletme, Siyaset Bilimi ve Osh Devlet Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri, İngiliz Dili Eğitimi alanlarında Erasmus+ Uluslar arası Kredi Hareketliliği Programı kapsamında partner üniversite olarak değişim yapılacağını söyledi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Kırgızistan Üniversiteleri İle Mevlana ve Erasmus Programları Kapsamında İkili İşbirliği Anlaşmaları Yapıyoruz.”

2017 yılı Teklif Çağrısı kapsamında Kırgızistan dahil 6 ülkede toplam 234.360,00 Avro tutarında hibe sağlanmasının kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Kibar, Kırgız üniversiteleri ile 5 öğrenci ve 3 personel olmak üzere toplam 8 yararlanıcı için 32.900,00 Avro hibe kullanıldığını ifade etti. Prof. Dr. Kibar “2020 Dönemi Uluslararası Kredi Hareketliliği başvuruları kapsamında Dış İlişkiler Birimimiz partner üniversitelere proje teklifi sundu. Mevlana Değişim Programı kapsamında ise Kırgızistan’daki üniversitelerle imzaladığımız Mevlana Protokol ile de Partner Üniversite olarak Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi yer alıyor.” dedi.

 

Omuraliev: “Çukurova Üniversitesini Önemsiyoruz.”

Çukurova Üniversitesini önemsediklerini belirten Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Omuraliev ise Çukurova Üniversitesi ile Kırgızistan Üniversitelerinin ikili işbirliklerini geliştirmesi temennisinde olduklarını söyledi. Gerekli çalışmalar için çaba sarf edeceklerini belirten Büyükelçi Omuraliev, Çukurova Üniversitesinin kurumsal yapısının ve akademik bilgi ve birikimi ile önemli dünya üniversiteleri sıralamasında olduğunu söyledi.

 

Kırgız Heyet Çukurova Üniversitesinde Öğrenim Gören Kırgızistan Asıllı Öğrencilerle Buluştu

Daha sonra ziyaret anısına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Omuraliev’e plaket takdim ederken Büyükelçi Omuraliev ise Rektör Prof. Dr. Kibar’a ziyaret anısına hediye takdim etti.

Ziyaret Kırgız heyet ve Çukurova Üniversitesi yönetiminin Çukurova Üniversitesinde öğrenim gören Kırgızistan asıllı öğrencilerle Senato Toplantı Salonunda bir araya gelmesiyle son buldu.

Başa dön tuşu