SAĞLIK

Kızılay’a kan bağışı

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Cumhuriyet Savcısı Yalçın Kurt ile bir grup hakim ve avukat, Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin Kan Bağış Merkezi’ne gelerek, kan bağışında bulundu. Bağışçı adliye mensuplarına, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de eşlik ederek destek verdi.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, kan bağışı sayesinde bir hasta ya da yaralıya yardım etmenin kendisine huzur verdiğini belirterek, “Ayrıca, her 3 ayda bir kendi sağlığımı da bu şekilde kontrol etmiş oluyorum; sağlıklıyım ki kan bağışı yapabiliyorum” ifadelerini kullandı.

Bağışta bulunan avukatlardan Mehmet Nesim Acar da beyaz kan bağışının önemine dikkat çekti. Ailesinde 3 kişinin kanser tedavisi sırasında beyaz kana ihtiyaç duyduğunu belirten Acar’ın kendisi de beyaz kan bağışında bulundu. Acar, sağlıklı olan herkesin, 10 günde bir rahatlıkla beyaz kan bağışı yapabileceğini ifade etti.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise, kan bağışı konusunda her geçen gün daha da bilinçlenen Adanalılara ve Adana adliyesinin mensuplarına teşekkür etti. Saygılı, “Asıl iç huzuru, hiç tanımadığınız, görmediğiniz birine yardım ettiğinizde yakalarsınız. Kan bağışı da böyle. Çünkü o kişiden hiçbir beklentiniz yoktur. Amaç sadece yardım etmektir” dedi.

Başa dön tuşu