YAŞAM

Kızılay’ın Vekaletle Kurban Kampanyası’na destek sürüyor

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu da kurban vekaletini Türk Kızılayı’na verdi. Kamu müteahhitliği mevzuatı ile ilgili yaptığı çalışmalarla bu alanda gerekli standartların oluşturulmasına ciddi katkılar sunan Karslıoğlu, vekaletini, makamında ağırladığı Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’ya teslim etti.

 

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, kurban etlerinin konserve şeklinde yıl boyu ihtiyacı olanlara dağıtılmasının güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “Ben de kurban vekaletimi Türk Kızılayı'na veriyorum. Milletimizin zor gününde yanında olan Kızılay'ın biz de yanındayız, yani milletimizin yanındayız. Bu büyük organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da Kızılay’ın kampanyayı düzenleme amacının, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak ve vatandaşların kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Saygılı, “Değerli dostlarımızın kurban ibadetlerini Kızılay aracılığıyla yerine getirmesi bizleri mutlu ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin” diye konuştu.

 

“Kurbanda Kızılay Modeli” ile 2007 yılından bu yana kurban vekaleti alan ve bu bağışları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı, bu yıl vekalet bedellerini yurt içi bağışlar için 735 TL, yurt dışı bağışlar için ise 500 TL olarak belirledi. Şubeleri, internet sitesi ve 168 çağrı merkezinden vekalet kabul eden Kızılay, yurt içi vekaletlerinden hazırlanan kavurmaları konserve haline getirerek, bu konserveleri daha sonra yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşıyor. Yurt dışında kesilen kurbanlıklar ise paketlenerek bayramda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Başa dön tuşu