GENEL

Kızılay, Zafer Bayramı ve arife gününde de vekalet kabul edecek

“Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla yurt içi ve yurt dışı kurban vekaletlerinin kabul edildiği kampanyaya bağışlar, Kurban Bayramı’na yaklaşıldıkça hız kazandı. Toplumun farklı kesimlerinden ilgi gören kampanyada, vekalet kabulü arife günü mesai bitimine kadar sürecek.

 

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kurban kampanyasına halkın ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti. Şubenin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile arife günü de kurban vekaleti vermek isteyenler için açık olacağını ifade eden Saygılı, “Şu anda yurt içi ve yurtdışı vekalet kabul ediyoruz, ancak son güne bırakılmamasını tavsiye ediyoruz. Hisselerin tükenebileceği konusunda vatandaşları uyarıyoruz” dedi.

 

KAN BAĞIŞINA BAYRAMDA DA DEVAM

Uzun bayram tatilinde kan stoklarında sorun yaşanmaması için çalışmaların üstün bir gayretle sürdürüldüğünü belirten Saygılı, Kurban Bayramı’nın ilk günü hariç İnönü Parkı ve Gençlik Meydanı’ndaki kan bağış evlerinde bağışların kabulüne devam edileceğini kaydetti. Saygılı, “Bayramı kutlarken hastanelerde kan bekleyen insanlara da destek olabiliriz. Kan bağış evlerimizde bayramda da bağışçılarımızı bekliyoruz” sözleriyle Adanalıları kan bağışına davet etti.

 

MİLLETİMİZİN GLECEĞE YÜRÜYÜŞÜ

Bu günler milletimiz için büyük öneme sahip Malazgirt ve 30 Ağustos olmak üzere iki ayrı zaferin kutlandığını anımsatan Saygılı, şöyle devam etti:

 

“Milletimizin kadim yürüyüşü 1071 yılında Malazgirt Zaferi ile başlamış, 30 Ağustos’ta da milletimizin bin yıllık anlamlı yürüyüşünde, bu toprakların milletimize ait olduğunun ve başka milletlere verilmeyeceğinin göstergesi olmuştur. Bu güzel toprakları  bizlere yurt yapan, hayatını gözünü kırpmadan feda ederek şehit olmuş, gazi olmuş atalarımıza minnetimizi bu vesile ile saygıyla sunuyorum. 30 Ağustos Zaferimizin ve Malazgirt Zaferimizin milletimize kutlu olmasını, Kurban Bayramımızın tüm İslam alemine barış, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.“

 

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, açıklamasının devamında, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve arife günü tüm gün boyunca kurban vekaleti almaya devam edeceklerini bir kez daha hatırlattı. Vekalet vermek isteyenlerin, Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin hesap numarasına (Ziraat Bankası Belediye Şubesi-1783 TR 3600 0100 1783 0000 1868 5406) EFT yapabileceğini, şubeye ulaşarak nakit ya da kredi kartına 4 taksit imkanı ile ödeme gerçekleştirebileceğini ifade eden Saygılı, vatandaşların, kurban vekaleti ile ilgili bilgi almak için 0322 4571923 numaralı telefondan şubeye ya da 168 çağrı merkezinden genel merkeze ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu