GENEL

KOSOVA CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ AVNI SPAHIU İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmede; TÜRK-AV, Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği üyesi de olan Kosova ile işbirliği olanaklarının geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunuldu. Ziyarette ayrıca, Kosovalı avukatlarla TÜRK-AV üyesi olan diğer ülke avukatlarının yatırımları teşvik etme amaçlı işbirliği yapması hususu görüşüldü.

 

Avukatların birbirleriyle bir platform çerçevesinde görüşmesi, tanışması ve çalışması sağlanırsa karşılıklı yatırımların da artacağı hususunun altını çizen Feyzioğlu, bu durumun ilgili ülkelerdeki avukatlara önemli iş imkânları sağlayacağını söyledi. Feyzioğlu ayrıca, Kosova’nın, Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve Türk avukatlar için önemine de vurgu yaptı.

 

Büyükelçi Spahiu da Türkiye’nin desteğinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu belirterek Türkiye Barolar Birliği ile yapılacak işbirliğinin son derece faydalı sonuçlar vereceğini ifade etti.

 

Geçtiğimiz hafta Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen 10 Kasım programı nedeniyle Ankara’da bulunan Kosova Barolar Birliği Başkanı Osman Havolli’nin davetini yineleyen Spahiu, işbirliği olanaklarını görüşmek ve kardeşlik hukukunu geliştirmek için TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nu en kısa zamanda Kosova’ya beklediklerini söyledi.

Başa dön tuşu