SİYASET

KOZAN’DA HALKLA BULUŞTULAR

Dün Adana’ya gelen Bingöl ve Taşdelen, ilk olarak İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kozan  İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve parti emekçileriyle birlikte Kozan’da Kozan'ın Arslanlı, Hamam, Hacıbeyli ve Çukurköprü köylerinde yurttaşlarla buluştu. 

 

CEYHAN’DA İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ, MUHTARLAR VE YURTTAŞLARLA BİRARAYA GELDİLER

Bingöl ve Taşdelen daha sonra Ceyhan’a geçti. Burada önce Ceyhan Ticaret Odası’nda oda ve borsa başkanlarıyla bir araya gelip, Ceyhan muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından da Aydemirli Mahallesindeki açık hava toplantısında yurttaşlara HAYIR’ın önemini anlattılar.

 

“ADANALILAR TEK ADAMLIĞA ‘HAYIR’ DİYECEK”

İl Başkanı Ayhan Barut, parti örgütleri olarak haftalardır Adana’nın her yanında yurttaşlarla buluşup, tek adamlık rejimini yaşama geçirmeyi öngören anayasa değişikliği teklifinin sakıncalarını anlattıklarını dile getirdi. Adanalıların tarih boyunca baskıya, zulme karşı direnip dimdik bir duruş sergilediğini ve ulusal kurtuluş mücadelesinin başlamasında Büyük Önder Atatürk’e ilham kaynağı olduğunu anımsatan Barut, Adanalıların tek adamlığa da HAYIR diyeceğini vurguladı. Barut, “Cumhuriyet, demokrasi yanlısı olan Yiğit Adanalılar, Önderimiz Atatürk’e dahi verilmeyen yetkilerin bir tek kişiye teslim edilmesini kabul etmeyecektir. Adanalılar HAYIR’sever insanlardır” dedi.

 

“TÜRKİYE BİR TEK KİŞİNİN DEĞİL 80 MİLYON YURTTAŞINDIR”

Ülke toprakları üzerinde yaşayan 80 milyon yurttaşın her birinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin tapusu üzerinde bir hissesi olduğunu kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise, “80 milyon hisseli tapunun bir tek kişiye verilmesine, ülkedeki her şeyin tek başına sahip olmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü bu ülke bir tek kişinin değil, üzerinde yaşayan herkesin yani 80 milyon yurttaşındır” diye konuştu.

 

“TEK ADAMLIK ALLAH’A MAHSUSTUR”

Referandumda oylanacak anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi halinde Cumhuriyetin ve demokrasinin ortadan kalkacağını, yerine tek adamlık rejiminin kurulacağını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Dünya üzerinde tek adam olarak bir ülkeyi yöneten ve toplum tarafından iyi anılan bir tek lider yoktur. Çünkü, tek adamlıkta tüm yetkileri elinde bulunduran kişi mutlaka diktatörleşmiş, halkına zulmetmiştir. Ayrıca teklik Allah’a mahsustur. Bu nedenle tek adamlığa HAYIR diyoruz” şeklinde konuştu. 

 

“CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN TEK ADAMLIĞA ‘HAYIR’ DEMELİYİZ”

 

“ Hangi partiye oy verirse versin tüm yurttaşlarımızın başımızın üstünde yeri var” diyerek sözlerini sürdüren Bingöl, 16 Nisanda siyasi partilere oy verilmeyeceğinin altını çizdi. Bingöl, “16 Nisan referandumu ülkemizin geleceğini belirleyecek, Cumhuriyeti ve demokrasiyi seçeceğimiz ya da tek adamlık rejimi olan başkanlık tercihinde bulunacağımız bir oylama. Bu nedenle yurttaşlarımızın, bu bilinçle sandığa gidip oyunu Cumhuriyetten, parlamenter demokrasiden, özgürlüklerden yana kullanması, yani tek adamlığa HAYIR demesi, ülkemizin ve çocuklarımızın hayrına olacaktır” ifadelerini kullandı

Başa dön tuşu