GENEL

KOZAN KUYTUCAK NARI KULLANILACAK

‘’Melezleme ve Mutasyon Islahı Yöntemleri ile Adana Ekolojisine Uygun Yeni Nar Çeşitlerinin Geliştirilmesi’’ ni amaçlayan protokol, daha sağlıklı ve gelecekte nitelikli ürün ortaya koyabilecek lokal zenginliklerin ortaya çıkmasına hizmet edecek.

 

2022’YE KADAR YÜRÜTÜLECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Enstitü Müdürü Dr. Davut Keleş arasında imzalanan ve  melezleme ve mutasyon ıslahı yöntemleri ile Adana ekolojisine uygun yeni nar çeşitlerinin geliştirilmesini amaçlayan protokol, 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında yürütülecek.

 

KOZAN KUYTUCAK NARI KULLANILACAK

2018-2022 yılları arasında yürütülecek olan yeni nar çeşitlerinin elde edilmesini amaçlayan Ar-Ge çalışmasında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait Genetik Kaynak parsellerinde mevcut olan nar çeşit/tipleri ve Adana ili Kozan ilçesinde Kuytucak narı olarak bilinen nar çeşidi kullanılacak.

 

NİTELİKLİ ÜRÜNLER LOKAL ZENGİNLİKLERİ ORTAYA ÇIKARACAK

Adana kırsalında hayata geçirdiği kalkınma projeleri ile kırsalda yaşayan çiftçinin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşın yüzünü güldüren Başkan Hüseyin Sözlü, bu protokol sonrasında uygulanacak proje ile Adana yöresinde ortaya çıkarılacak farklı nar tiplerinin hem kent hem de ülke ekonomisine katkı sunacağını ifade ederken tarımda nitelikli ürün yetiştirmenin önemli olduğunu vurguladı

Başa dön tuşu