GENEL

KÜÇÜK’E İADEYİ ZİYARET

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Sayman Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Alkan, Av. Furkan Kılıç, Av. Nevzat Elçi’nin de yer aldığı ziyarette kentin huzur ve refahına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Adana’nın Türkiye açısından çok önemli bir kent olduğuna işaret eden İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, terör, uyuşturucu, çeteleşme başta olmak üzere yurttaşların huzurunu sağlamaya dönük tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük de, yurttaşın devlete olan güveninin artması ve adaletin tecelli etmesi için emniyet teşkilatına büyük görevler düştüğünü, bu süreçte Baro ile Emniyet Müdürlüğünün temasta kalarak şeffaf ve denetlenebilir hukuk devletinin gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Adana adına yapılan olumlu tüm hizmetlerde güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını, yaşam seviyesinin artmasına yönelik aynı paralelde görev aldıklarını ifade eden Av. Küçük, kentimizin gelişimine katkı koymak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

 

Ziyaret esnasında Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  İl Emniyet Müdürlüğü binasına görevleri gereği gelen avukatların otoparkta kendilerine özgülenmiş yer bulunmaması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını, hatta bir meslektaşının aracının çekici ile çekildiğini belirterek, otoparkta avukatlara özgü bir alan tahsisini talep etti. İl Emniyet Müdürü'nün, konuda bir çalışma yapacağını ve bilgi paylaşacağını kaydetti.

 

İl Emniyet Müdürü Yıldız, "Adalet gibi olmazsa olmaz bir alanda hizmet ediyorsunuz. Şeffaf , açık, hesap verilebilirlik ilkesi içerisinde bir hukuk devleti olan ülkemizde, gücünü yasalardan alıp tarafsızlık ilkesiyle görevini en iyi şekilde ifade eden teşkilatımız da yurttaşlarımızın daha huzurlu bir yaşam sürmesini hedeflemektedir. Batı’da ve kendine ‘modern’ olarak gören ülkelerde insan haklarının nasıl çiğnendiğini medyadan görmekteyiz. Bu anlamda teşkilatımız sorumluluğunun bilincindedir.” diye konuştu.

Başa dön tuşu