YÜREĞİR

KÜLTÜR EVLERİ EĞİTİM YUVASI OLDU

Kültür Evleri’nde 90 branşta 800 ayrı kursla ücretsiz meslek edindirme ve el sanatları eğitimleri verildiğini belirten Başkan Çelikcan ” Özellikle ev kadınlarından oluşan yılda 30 bin vatandaşlarımızı yeniden sosyal üretim zincirine dahil eden projeler uygulanıyor. Sosyal belediyecilikte Yüreğir bölgenin parlayan yıldızı haline geldi.” dedi.

11 Adet Kültür Evini 1 Kültür Merkezini hizmete açarak Yüreğir halkının hizmetine sunduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çeliklcan” Buralardan her yıl 30 bin Yüreğirli faydalanıyor. 90 farklı branşta mesleki, eğitsel, sertifikalı kurslar, aile içi iletişime yönelik seminerler, evlilik öncesi, okul öncesi gibi bilgilendirme seminerleri, istihdama yönelik bilgisayar, kaynak, aşçılık, kuaför, giyim-nakış kursları vb. ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.

‘Eğitime Destek Kursları’ ile maddi durumu iyi olmayan binlerce öğrenci bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor. Dershanelerin kapatılması ile birlikte Kültür Evleri daha önemli hale geldi. Kurslarımıza katılan bütün öğrencilerimizin kitaplarını da biz veriyoruz. Birçok öğrencimiz bu kurslar sayesinde çok güzel okullara yerleşiyorlar. 2010 yılından bu yana her yıl ortalama 2000 öğrencimiz TEOG, LYS, KPSS gibi kurslarımızdan faydalanmaktalar. Son üç yılda 1895 öğrencimiz Anadolu Lisesi sınavlarını kazandı. Bu yıl 665 öğrencimiz Anadolu lisesini kazandı. (6 kişi Fen Lisesi, 38 kişi sağlık meslek lisesi, 7 kişi sosyal bilimler lisesi, 4 kişi güzel sanatlar lisesi olmak üzere Adana da derece yapan öğrencilerimiz olmuştur.)” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR EVLERİ PROJE MERKEZİ OLDU

Yüreğir’de yapılan Kültür Evlerimizle birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çelikcan ” Yüreğir Belediyesi olarak bölge insanımızı her alanda kalkındırmak için Kalkınma Bakanlığımız, AB Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın destekleri ile bugüne kadar birçok sosyal projeler gerçekleştirdik.

Bugüne kadar 33 STK ile ortaklaşa SODES, Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Ulusal Ajans, Gençlik Spor Bakanlığı projelerimiz olmuştur. Bu projelerden yaklaşık 6 milyon hibe desteği sağlanarak Yüreğir’e Yüreğirliye kazandırılmıştır.” diyerek önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Başa dön tuşu