GENEL

Kültürel değerlerimiz yeni nesillere doğru anlatılmalı

‘Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Demir’in açılış konuşmasının ardından Dr.Sezgin Kültürümüzde Alevilik konusunda açıklamalarda bulunacak.
 

Çukurova Oğuz Boyları Derneği ve Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Demir ve Çukurova Oğuz Boyları Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Behrem, “Kültürümüzde Alevilik” konferansıyla ilgili bilgi vermek üzere, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Federasyon Başkanı Mehmet Demir ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, amaçlarının Toplumda barışı sağlamak, kültürlerin doğru ve atalarımızdan aldığımız şekliyle yeni nesillere aktarmak, kültürlerarası işbirliğini sağlamak, kültürel değerlerimizin en uygun şekilde uygulanmasını ve yaşatılmasını sağlamak, toplumdaki yanlış algıları önlemek için konunun uzmanı kişilerden kültürümüzün öğrenilmesini amacıyla böyle bir konferans düzenlediklerini dile getirdi.

 

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı açıklamada, konferansın önemine dikkat çekerek, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, konferansın Alevilik gibi önemli bir kültürel yapının daha iyi tanıtılmasına hizmet edeceğine inandığını söyledi. “Gün; ayrışma değil birlik günüdür” diyen Esendemir; “Toplumlar kültürel değerleriyle ayakta kalır. Kendi kültürünü bilmeyenler, başka kültürel akımların etkisi altında kalarak, bağımlı hale gelir.
 

Kültürel zenginliğimiz, ülke olarak en önemli hazinemizdir. Tarihin derinliklerden süzülerek günümüze kadar gelen kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu düşüncelerle düzenlenen konferansın kültürel gelişimimize ve kültürlerarası işbirliğini geliştireceğine inanıyorum” dedi.

Başa dön tuşu