SİYASET

Kurtuluş Destanı’nın ‘Zafer’i 95 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, bir destan olan Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin ‘Zafer’le taçlandığı 30 Ağustos’u coşkuyla kutlayacaklarını bildirdi. Atatürk Parkı’ndaki resmi törenlerin ardından saat 10.00’da CHP Adana İl Örgütü olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunacaklarını ve ardından basın açıklaması yapacaklarını belirten Barut, akşam 20.00’de de Çukurova Belediyesi Bahçesi’nde Edip Akbayram’ın Zafer Bayramı konseri vereceğini belirterek, tüm yurttaşları etkinliklere davet etti.

 

ZAFER, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN İLANI

CHP Adana İl Başkanı Barut, Zafer Bayramı’nın 95. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak fitilini ateşlediği Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile sonlandığını ve ulusun bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğini kaydetti. Barut, “Bu zafer, ulusal kurtuluş mücadelesindeki kararlılığımızın haklı bir sonucudur” dedi.

 

EMPERYALİST GÜÇLERİN EMELLERİ SON BULMADI

Türk ulusunun acıyla, kanla, gözyaşıyla yazdığı Kurtuluş Destanı’nın ardından çağdaş medeniyetler seviyesini hedefleyen yeni bir devlet kurduğunu dile getiren Barut, emperyalist güçlerin vatan toprakları üzerindeki emellerinin ise son bulmadığına dikkati çekti.  Ortadoğu ve Anadolu coğrafyasında yaşananlar göz önüne alındığında bugün her zamankinden daha çok barışa, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu dile getiren Barut, 30 Ağustos’un 95. yılını kutladı.  Barut, “Bağımsızlık uğrunda canlarını ortaya koyarak emperyalist güçlere karşı mücadele eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemiz, dünya ve insanlık adına barış diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YURTTAŞLARA DAVET

CHP olarak 23 Nisan’da ve 19 Mayıs’ta olduğu gibi 30 Ağustos’u da coşkuyla kutlayacaklarının altını çizen Barut, “30 Ağustos’ta resmi törenlerin ardından saat 10.00’da Atatürk Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk sunup, günün anlam ve önemiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Akşam saat 20.00’de de Çukurova Belediyesi bahçesinde Edip Akbayram konseriyle Zafer Bayramı coşkumuzu doruğa taşıyacağız. Etkinlikleri tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu