SİYASET

Kurtuluş Savaşının fikri Adana’da oluştu

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 96. yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törene katılan Akay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mart 1923’te Adana’ya gelişinin 96. yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladıklarını kaydetti.

 

“ADANA ZİYARETİ, CUMHURİYETİN KURULMASINDA ÖNEMLİ BİR MİSYON TAŞIDI”

Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı'ndan önce iki kez, Milli Mücadele’den sonra ise 7 kez olmak üzere Adana’ya 9 kez geldiğini anımsatan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “15 Mart 1923’te Adana’da söylediği, ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur’ sözleri, Cumhuriyeti’n kurulmasında, Adana’nın taşıdığı misyonu vurgulaması açısından önem taşımaktadır ve Adanalılar olarak hepimizi gururlandırmaktadır” dedi.

 

“KURTULUŞ SAVAŞINI YAPMAYA ADANALILAR’DAN ALDIĞI GÜÇLE KARAR VERDİ”

Atatürk’ün Adana’ya 9 kez gelmesinin, O’nun Adana’ya verdiği önemi ortaya koyduğunu ifade eden Akay şöyle konuştu;

“Özellikle, Kurtuluş Savaşı başlamadan once, 1918 yılında gerçekleştirilen ziyarette Adana’nın ileri gelenleriyle görüşmüş ve dikkatle yapılan bu temaslar sonucunda, halkın esareti kabul etmeme ve bu uğurda her şeyi göze alarak mücadele vermeye kararlı olduğunu anlamıştır. Büyük Önder Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı yapmaya Adana’da, Adanalılar’dan aldığı güçle karar verdiğini büyük bir gururla dile getirebiliriz”

 

“ATATÜRK’Ü VE SİLAH ARKADAŞLARINI BİR KEZ DAHA ANIYORUZ”

CHP Seyhan Beldiye Başkan Adayı Akif Kemal Akay,  son olarak, “Türkiye Cumhuriyeti’ni bize büyük bedeller ödeyerek, canları, kanları pahasına miras bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Başa dön tuşu