GENEL

Kutluca; “Peygamberimiz tüm insanlığa örnek oldu”

Başkan Kutluca, yaptığı yazılı açıklamasında ‘’Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum‘’dedi.Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz  Hz. Muhammed (SAV)’ in “Cehaletin,  zulmün,  ahlaksızlığın ve tüm olumsuzlukların yaşandığı bir devirde  dünyaya  geldiğini söyleyen  Kutluca, o gün Kisra’nın sarayının yıkıldığını,Save Gölü’nün  suyunu çektiğini, ateşe tapanların yıllardır yanan ateşlerinin  bir anda söndüğünü ve dünya’da  benzeri görülmeyen olayların yaşandığını dile getirdi. Kutluca açıklamasına şöyle devam etti.

 

“O rahmet ve merhamet timsali  insan,  63 yıllık ömründe bütün insanlığa kucak açtı. Yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat gerdi. Kimseye haksızlık yapmadı. Düşmanlarına bile merhametli ve adaletli davrandı. O iyi bir lider, eş ve baba oldu. 23 yıllık peygamberlik hayatında, sosyal, ekonomik ve psikolojik açıdan tüm insanlığa örnek oldu.

 

Evrensel bir mesaj olan  Hak sözü Kuran-ı Kerim  onun hayatı oldu. Milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde, alemlere rahmet olarak gönderilen Allah’ın Elçisini, daha iyi anlamaya çalışmalı ve  gönlümüzde yaşatmaya devam etmeliyiz. Bu vesileyle  tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, huzur ve barışa vesile olmasını dilerim.”

Başa dön tuşu