BÜYÜKŞEHİR

Kuvayi Milliyeciler Başkan Sözlü’ye güç verdi

Genel merkezi Adana’da olan Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker’i tebrik eden Başkan Hüseyin Sözlü, İstiklal Savaşı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e güç veren, bağımsızlık mücadelesinde kahramanlık destanları yazan Kuvayi Milliyecileri rahmet ve minnetle andı. Başkan Sözlü, “Ecdadımızın kanlarıyla yazdığı kahramanlık destanları, bizim değerler bütünümüzdür” dedi.
 

SÖKER: ADANA’NIN MEDARI İFTİHARI YOLUN AÇIK OLSUN 
Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’ne yaptığı tebrik ziyaretinde Genel Başkan İrfan Söker ve dernek üyeleri tarafından karanfillerle karşılandı. Dernek Başkanı İrfan Söker, samimi karşılamanın ardından yaptığı konuşmada Başkan Hüseyin Sözlü’nün Adana’nın öz evladı ve Kuvayi Milleyici olduğunu vurgulayıp, “Hüseyin Sözlü, Adana’nın medarı iftiharıdır. Yolunuz açık olsun” diyerek destek verdi.

 

Başkan Sözlü ise Kuvayi Milliye’nin bağımsızlık mücadelesinde kahramanlık destanları yazdığını vurgulayıp, İstiklal Savaşı’nın başlatılmasında ve kazanılmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e en güçlü desteği verdiğini dile getirdi. 
 

“BEKA İÇİN 1071’DEN BERİ BEDEL ÖDÜYORUZ”
Kuvayi Milliye ruhuna yaşatarak, diri tutulmasında, cumhuriyet kazanımlarının korunmasında Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin etkin rol oynadığını kaydeden Başkan Sözlü, “Osmanlı’nın parçalanma sürecinde beka sorununu halledenler Kuvayi Milliyecilerdir. ‘Türkiye’de beka sorunu mu var?’ diyenlere verilecek cevabımız şudur; Türk Milleti, 1071’den beri Anadolu’da siyasi varlığını sürdürmek için hep bedel ödemiştir. Onlarca medeniyete evsahipliği yapmış Anadolu’da ayakta kalan tek istisna da aziz milletimizdir. Varlığımız sürdürmemiz için hala bedel ödüyoruz. Şehitlerimizi, gazilerimizi görmezden gelip, ‘Beka sorunu zeka sorunudur” diyenlerin aslında onur, şeref ve haysiyet  sorunu vardır. Şunu çok iyi bilsinler ki, ecdadımızın kanlarıyla yazdığı kahramanlık destanları, bizim değerler bütünümüzdür” diye konuştu. 

Başa dön tuşu