LGS’de Türkiye Birincisi Adana’dan Azra Kargı

Çukurova Selahaddin Eyyubi Adana İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Azra Kargı Liselere Geçiş Sınavında tüm soruları doğru yaparak 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur.

14 yaşındaki Azra Kargı, sınav için son aylara doğru çalıştığını belirterek, " Başarımı Sağlıklı Aile Bütünlüğümüz  ve  Kitap Okumaya Borçluyum. Çok kitap okudum Tabii öğretmenlerimin de çok yardımı oldu." dedi.

Sonucu gördüğünde heyecanlandığını ve mutlu olduğunu anlatan Azra Kargı, "Ailemin ve öğretmenlerimin desteğiyle her zaman moralim buldum." diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan LGS birincisi Azra Kargı'nın babası Beşir Kargı, disiplinli çalıştığını belirterek, “Biz ona hiçbir şekilde ders çalış demedik. Sınav öncesi de ders çalışmadı. Ama Azra disiplinini her zaman korudu.  Başarının Reçetesi sağlıklı Aile bütünlüğümüz başarılı olmasında daha da etkili oldu.”

Bu başarının arkasında çok çalışmaktan ziyade fazla kitap okumanın olduğuna dikkat çeken Babası Beşir, “Çok fazla sınava yönelik bir çalışma olmadı ama sadece bu sene sınava yönelik çalıştık. Kızımın, çok fazla kitap okumasından kaynaklanan çok hızlı okuma özelliği var. Sınava girecek olan diğer öğrencilere benim tavsiyem, ilkokul birinci sınıftan itibaren başlayarak kitap okusunlar. Kitap okudukları zaman hem okuma hızları artıyor hem de daha farklı bakış açıları geliştiriyorlar. Kızımın okumak için Kitap almakta bütçem çok zorlanıyordu.” ifadelerini kullandı.

Azra’nın sınavda ful çekmesinin sebebi sınava çok çalışması değil, Aile bütünlüğümüz, Beslenmesine dikkat etmemiz ve çok fazla kitap okumasıdır. Türkiye birincisi olması bizlere ayrı bir sevinç yaşattı. Bu tarifsiz bir mutluluk. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

Anne ayrıca kızının haftada 5 kitap kadar okuduğunu sözlerine ekledi.

Çukurova Selahaddin Eyyubi Adana İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Azra Kargı’nın Birinci geldiği okul  Yabancı Dil ağırlıklı bir pilot okuldur okulun Adana İli ve İlçelerindeki Eğitimi disiplin spor ve tüm ilmi dallarda en üst düzeyde başarılı eğitim vermektedir. Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Orta Okulu bu yıl örgün Eğitim ile beraber hafızlık sınıfı açacaktır. Son başvuru 14 Temmuz Mesai bitim saatine kadar yapılacak.

 

Başa dön tuşu