SEYHAN

Makam koltuğu çocuğun evine gitti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, salgın önlemleri nedeniyle makamında ağırlayamadığı çocukları evlerinde ziyaret etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini anımsatan Başkan Akay, İlçenin değişik mahallelerinden daha önce bilgi verilerek ve hijyen önlemleri alınarak belirlenen evlerde çocuklara kitap hediye etti, bayramlarını kutladı.

BERABERİNDE GÖTÜRDÜĞÜ MAKAM KOLTUĞUNU MİNİK DAMLA’YA DEVRETTİ

Başkan Akay salgın nedeniyle, bu yıl çocuklara makamda koltuğunu devredemedi. Ancak Başkan Akay “Bu özel günde çocuklar bize gelemiyorsa, önlemlerimizi alır, biz çocuklara gideriz” diyerek makam koltuğunu alarak babası Doktor olan ve 23 Nisan’ı nöbette geçireceği için yanında olamayan Damla’nın yaşadığı eve gitti. Tüm hijyen önlemlerinin alınmasının ardından Başkan Akay, Damla Ayçe’ye koltuğunu devretti.

“BUGÜNÜN BAŞKANI DAMLA”

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu kaydeden Başkan Akay salgın nedeniyle bu yıl ki kutlamaların kısıtlı ama coşkulu geçtiğini söyledi. Başkan Akay “Daha önce her 23 Nisanda çocuklarımız Başkan olurdu. Başkanla yer değiştirirdi. Ama bu yıl pandemi nedeniyle çocukların sokağa çıkması yasak. Bu nedenle biz çocuklarımızı ziyaret ediyoruz. Bu 23 Nisan’da başkanımız Damla oldu. Damla’nın Doktor babası canı pahasına tüm sağlıkçılar gibi hastanede hizmet veriyor. Aslında onların görevi Başkanlıktan bile önemli.  Onlar insanları sağlıklı yaparsa, Başkanlar da rahat rahat görevini yapar” dedi.

AKAY’DAN ”AKLI HÜR VİCDANI HÜR NESİLLER “ VURGUSU

Başkan Akay daha sonra Seyhan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Damla Ayçe’nin taleplerini sordu. Damla Ayçe, Çocuklara kitap ve oyuncak dağıtılmasını istedi. Damla Ayçe daha sonra “Atatürk” konulu şiirini okudu. Başkan Akay,  Damla’nın Babası Dr. İlkay Ayçe ve Annesi Duygu Atikaslan Ayçe’ye aklı hür, vicdanı hür nesiler yetiştirilmesine katkı verdikleri için teşekkür etti.

Başa dön tuşu