BÜYÜKŞEHİR

MARDAV’da ‘milli beka’ vurgusu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MARDAV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Göktekin, Mardinlilerin Adana’da yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti ve Adana Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını takdirle takip ettiklerini söyledi.

 

’TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTECEK OLAN ÜRETİMDİR’’

Mardin kökenli hemşerileriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu aktaran Başkan Sözlü, asıl hemşeriliğin bir arada yaşamak olduğunu belirtirken, Mardinlilerin gerek Adana’ya katkısı, gerekse Türkiye’ye ihracat kabiliyetleriyle kazandırmış olduğu katma değerin önemine değindi. Türkiye’yi büyütecek olan yegane kuvvetin üretmek ve dışarıya satmak olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, ‘’Bunu başarıyorsanız üretip satabiliyorsanız refah toplumunu inşa ederseniz. Refah toplumu olursak Adana’da ağzımızın tadı olur, birbirimize hürmetimiz olur’’ dedi.

 

‘’SURİYE’DEKİ HERHANGİ BİR ETNİK GRUBA YÖNELİK DEĞİL’’

Türkiye’de yaşanan sıkıntıların etnik olmadığını aktaran Başkan Sözlü, farklılıkları nifak yaratmak için bahane edenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın Suriye’de yaşayan herhangi bir etnik gruba karşı olmadığını, söz konusunun milli beka ve sınır güvenliği olduğunu ifade etti.

 

Ziyaretin sonunda Başkan Osman Göktekin ve yönetim kurulu üyeleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ettiler.

Başa dön tuşu