BÜYÜKŞEHİR

Mavi bayraklı Yumurtalık’ta zafer kutlaması

Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 1. Yumurtalık Yüzme Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Temiz denizin sembolü Mavi Bayrak’ın dalgalandığı Ayas Belediye Plajı’nda gerçekleştirilen Yumurtalık 1. Yüzme Şenliği’ne katılan yüzlerce sporcu, büyük zafer için Akdeniz’in maviliklerinde kulaç attı. Zevkli ve çekişmeli yarışlarda dereceye giren yüzücülere kupa ve madalyaları törenle verildi. Plaj meydanındaki müzikli kutlamada ise Grup Anavarza neşeli şarkılarla vatandaşları eğlendirdi. 
 

 

HEM KARADA HEM DENİZDE COŞKU YAŞANDI
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yumurtalık Belediyesi’nin işbirliğinde organize edilen 1. Yumurtalık Yüzme Şenliği, son 3 yıldır üst üste uluslararası Mavi Bayrak ödülünü kazanan Ayas Belediye Plajı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşattı. Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşların akın ettiği Yumurtalık’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı hem karada, hem de denizde kutlandı. Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ile Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, yüzme şenliğine katılan vatandaşların heyecanını paylaştı. Teknelerle tarihi kalenin açıklarına taşınan sporcular, plaja doğru yüzerek kupa ve madalya kazanmak için mücadele verdi. Plajı dolduran tatilcilerin ilgiyle izlediği etkinlikte yüzücüler 100 metre ve 400 metre mesafede yarıştı. 

 

 

DERECEYE GİREN SPORCULARA KUPA VE MADALYA
400 metre büyük kızlarda 1’inci Handenur Kutsal, 2’nci Burcu Aliye Bulut, 3’üncü Esin Noyaner oldu. Aynı mesafe büyük erkeklerde 1’inciliği Taha Can, 2’inciliği Atakan Tuna, 3’üncülüğü Arıkan Çağın Özcan elde etti. 400 metre küçük kızlarda Burcu Aliye Bulut, Ayşenaz Koç ve Selina Sayıs şeref kürsüsüne çıktı. 50 metre küçük kızlarda 1’inci Asya Tunç, 2’nci Duru Bigay, 3’üncü Berra Toprak oldu. Bu mesafenin erkekler yarışında 1’inciliği Ali Kağan Demircioğlu, 2’nciliği Arıkan Çağan Özcan, 3’üncülüğü Cüneyt Yıldırım kazandı. 

 

 

Dereceye giren sporcular, kupa ve madalyalarını Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy,  Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül’ün elinden aldı. Plaj meydanına konuşlandırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Sanat TIR’ında sahne alan Grup Anavarza, seslendirdiği neşeli şarkılarla şenliğe katılanları eğlendirdi.

Başa dön tuşu