SİYASET

Mecliste Tümer, Adana’da Tümer

Geçtiğimiz Perşembe günü gece saatlerinde meclisten Adana’ya dönen ve Cuma günü erken saatlerden itibaren Adana sokaklarını arşınlayan Tümer, şehir merkezinden ilçelere, ilçelerden toplantı, kültür-sanat etkinlikleri ve spor faaliyetlerine kadar onlarca etkinliğe katıldı. Tümer, Kozan’daki çalışmaları nedeniyle Kozan Belediyesince plaketle ödüllendirilirken Tıbbi Mümessiller de meclis çatısı altında sorunlarına çözüm arayan Tümer’e teşekkür plaketi sundu.
 

CUMA GÜNÜ NELER YAPTI?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğünü, çalışkanlığını ve toplumsal sorunlara çözüm arama yönünü ilke edinerek hareket eden CHP’li Tümer, bu kapsamda Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği 3. Orhan Kemal Edebiyat Festivali açılış törenine katıldı. Festivalde Adanalılarla ve yazarlarla bir araya gelen Tümer, festivali düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür etti.

 

KOZANLILARIN VEFASI DUYGULANDIRDI
Çukurova’dan Adana’nın Kozan ilçesine geçen Tümer, burada ilk olarak İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, ilçe yöneticileri ve partililerle buluştu. İlçe örgütüyle gündeme dair görüşlerin paylaşıldığı kısa toplantının ardından milletvekilliği sürecinden önce ekip arkadaşlarıyla yapımını üstlendiği Kozan Belediyesi Konak Restorasyonu ve Yiğenoğlu sokak sağlıklaştırma projelerinin açılış törenine katılan Tümer, burada duygulu anlar yaşadı. Kozan Belediyesi tarafından plaketle ödüllendirilen Tümer, çevre ve peyzaj düzenlemesini kendi emekleriyle gerçekleştirdiği tarihi Kozan İnkılap İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerin çiçekleriyle karşılandı. Kozanlıların vefasına teşekkür eden Tümer, Kozan halkı için son derece önem taşıyan sokağa ve okula emek verdiği için onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

 

SENFONİDEN KURTULUŞ GECESİNE…
Kozan’dan yeniden Adana’ya geçen Tümer, akşam saatlerinde ailesiyle birlikte Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın düzenlediği senfoni konserine katıldı. Lutowski Uluslararası Viyolonsel Yarışması ikincisi genç sanatçı Dorukhan Doruk’un Adana’da sanatseverlerle buluşmasına tanıklık eden Tümer, özellikle kadın sanatçıların sahneye çıkmasının engellendiği bu günlerde sanata ve sanatçıya değer verenlere saygı duyduğunu anımsattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yönünü Seyhan Otel’e çeviren Tümer, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği “Kadirli’nin Kurtuluş Günü” törenine katıldı. Tümer, geceye emeği geçenlerle birlikte CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel’e de plaket sundu.

 

CUMARTESİ GÜNÜ NELER YAPTI?
Cuma günü geç saatlere dek çalışmasını sürdüren CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Cumartesi günü erken saatlerde yine yolak oyuldu. Tümer, ilk olarak Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) olağan genel kuruluna katıldı. Seçilecek yeni yönetime başarılar dileyen Tümer, Adana üretim ve istihdamına katkı koyan tüm iş insanlarına teşekkür etti.

 

BİR ÖDÜL DAHA ALDI…
ADSİAD’daki toplantının ardından İl Başkanlığı’na geçen Tümer, mecliste seslerini duyurduğu Tıbbi Mümessillerin ödülüne layık görüldü. İl Başkanı Ayhan Barut’la birlikte Mümessil Dayanışma Derneği’nden (MÜDAD) plaket alan Tümer, toplumun tüm kesimlerinin haklı serzenişlerini mecliste yankılandırmaya devam edeceğini vurguladı.
İl Kadın Kollarının TBMM'de tiyatro oyuncusu kadınların sahneye çıkarılmamasıyla ilgili basın açıklamasına da katılan Tümer, TBMM çatısı altında kadınların yok sayılmak istenmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığına dikkat çekti. 

 

İl Başkanlığı’ndan bu kez Karataş ilçesine yönelen Tümer, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal’ın Karataş meydanında hizmette 4. yılını halka anlattığı toplantıda yer aldı. Tümer, halkın tamamına açık toplantıda vatandaşla belediye başkanının karşılıklı diyalog, soru-cevap ve iyi niyet çerçevesinde ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmasının örnek bir davranış olduğunu ifade etti.
 

SANAT GALERİSİ, KOŞU TÖRENİ, FİZYOTERAPİSTLER GECESİ…
Karataş programında gazeteci Süleyman Canbolat’ın annesinin ölümü nedeniyle taziye ziyaretinde bulunan, bir de açılışa katılan Tümer, buradan Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Yeni Nesil Ressamlar’ın Ziyapaşa’daki Korart Sanat Galerisi’nde açtığı sergiye katıldı. Tümer, herkesin karnavalda Adana’da buluşmasını diledi.
Akşam saatlerinde Adana Hipodromu’na geçen ve yarışseverlerin tribününde vatandaşlarla sohbet eden Tümer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) koşusu ödül törenine de katıldı. İkramiye kazananları tebrik eden Tümer, TJK, ÇGC ve Adana Hipodrom Müdürlüğü’nü güzel organizasyondan dolayı kutladı.

 

Tümer, Cumartesi günü gecenin geç saatlerinde bu kez Sheraton Otel’e gitti. 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü etkinlikleri için Adana’da buluşan bölge illerin fizyoterapistleriyle bir araya gelen Tümer, istihdam alanları oluşturmak ve tasarlanan yeni alanlara doğru bilgi ve deneyim almış meslektaşlarını yönlendirmek amacıyla düzenlenen geceye davetleri için ilgili ve yetkililere teşekkür etti. CHP’li Tümer, milletvekilliği gibi ulvi bir görevi layıkıyla yerine getirmenin uğraşında olduğunu vurguladı.

Başa dön tuşu