SAĞLIK

Mezuniyet sonrası eğitim şart

GÜLER, “HEDEFİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZIN BİLGİLERİNİ GÜNCEL TUTMAK”

Prof. Dr. Aslıhan Üşümez’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde meslektaşlarının bilgilerini güncel tutma hedefinde oldukları için sürekli seminer ve bilimsel toplantılar düzenlediklerini belirten Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı açılış konuşmasında “Siz meslektaşlarımızın her türlü teknolojik gelişmelerden haberdar olmanız için yönetim olarak yoğun çaba harcamaktayız.

 

Türk Diş Hekimleri Birliği Akademisi kurulduğunda ilk toplantıyı Adana da yapmıştık. TDB ve İmplantder ile imzalanan protokol ile bu yönetimin ilk toplantısını yine Adana da yapıyoruz. Bir diş hekiminin ‘ben diş hekimiyim’ demesi yeterli değildir. 

 

Mezuniyet sonrasıda bilimsel eğitim alınmalıdır. Mezuniyet sonrası eğitim, meslek örgütlerinin işidir diye biz defalarca dile getirdiğimizden bilimsel toplantı ve eğitimlerimizi sürdürerek yapıyoruz. Biz kendimizi eğitip, bilgilerimizi güncellediğimiz için son teknolojiden haberdar oluyoruz.

 

Bu anlamda birbirinden farklı konu ve konuşmacılarla etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Etkinliğimizin faydalı olması dileğimle eğitim ve semirlere katıldığınız için sizlere, bilgilerini bizlerle paylaşan değerli hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

PROF. DR. ÜŞÜMEZ, “KOMPLİKASYONLARA HAZIR OLUNMALI”

İmplantların günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlandığını, implant üstü protezlerin bunun önemli bir parşası olduğu söyleyen Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi;

 

“20 Yıllık protezciyim. Bizleri amacı hastaları mutlu etmek ve bundan mutlu olmaktır. Sabit Protez İmplant Üstü Komplikasyonları Mekanik ve Biyolojik olarak ikiye ayrılır. Mekanik: Vida gevşemesi, vida kırılması ve restorasyon başarısızlıkları. Biyolojik: Artık siman, peridontal problemler ve marjinal kemik kayıplarıdır. Tüm bunlar siz hekimlere ciddi sıkıntılar yaratmaktadır.

 

İmplantlarda başarı; implantın yerleştirilmesi, üstünün protezinin yapılması hastanın uyumuyla sağlanır. Protez tiplerine göre oluşacak komplikasyonlara hazır olmalıyız.” diyerek çözüm yolları konusunda açıklamalarda bulundu.

Başa dön tuşu