SİYASET

Milli Görüşün yıldızları tek vücut tek ses oldu

Saadet Partisi Adana Millletvekili adayları iftar programında  basın mensupları ile bir araya geldi. Çukurova İlçesi Beyza tesislerinde düzenlenen  iftar programına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. İftar programına ; Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok,İl Yönetim Kurulu Üyeleri ,  Seyhan İlçe Başkanı Mehmet Ali Biçer, Yüreğir İlçe Başkanı Osman Söyler, Sarıçam İlçe Başkanı Murat Ünal, Çukurova İlçe Başkanı Mahmut Çömelek, Adana Milletvekili adayları Muhammed Çelebi Key Hıdır, Ahmet Beyaz, Süleyman Şenol, İbrahim Şahin, Mustafa Çekilarız, Selim Bilgen, Abdullah Kaya, İbrahim Kara,Cengiz Kayadan, Oğuz Küçük, Abdullah Ümmetoğlu, Uğur Murat Buğday, ASKON Adana Şubesi Başkanı Recep Çalışkan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“TÜRKİYE’NİN BEYİNLERDE BÖLÜNMESİ SÖZ KONUSU”

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, 24 haziran seçiminin önemine değinerek bu seçimlerin diğer seçimlere benzemediğini genel başkanların ve projelerin etkisiyle  gerçekleşeceğini söyleyerek ; alınan bir kararın gereğini yerine getirmek üzere hızlandırılmış bir eğitim gibi bir seçim kararının alındığını söyledi. Türkiye’nin kutuplaştırılmasının söz konusu  olduğuna dikkat çekti. Mustafa Gözütok, “ Türkiye’nin beyinlerde bölünmesi söz konusu. Bizden misin , benden misin değilsin.Ama seksen milyon insana hakaret eden bir durumla karşı karşıyayız. Bunun karşısındayız. Böyle  bir seçim atmosferi ülkemize yakışmıyor. Tarihi misyonumuzla birlik ve beraberlik çok önemlidir. Hukukun ön planda olması lazımdır. Ama maalesef öyle bir seçim önümüze koydular ki Bir ittifak, diğer bir ittifak. Bende misin değimlisin. Ötekileştirme.Bu durum dış mihrakların bir oyunu gibi önümüzde duruyor. Asla kabullenmediğimiz bir dil ve ifade var. Biz bu  hak etmiyoruz.” Dedi.

 

YÜZDE ON SEÇİM BARAJINI ELEŞTİRDİ

Millet ittifakının yanında yer almalarının  istendiğini belirten Mustafa Gözütok, “ Neden barak var. Neden baraj konuluyor. Seksen milyon insan TBMM’de temsil edilsin  neden denmiyor. Bu seksen milyon insan sınırlarımız içerisinde değil mi. Evet sınırlarımız içerisinde. O zaman bizim hakkımızı TBMM’de kim temsil edecek.Efendim yüzde on  barajını geçemediniz temsil hakkınız yok. Bu nasıl demokrasi. Bu nasıl insan hakları böyle bir seçime gidiyoruz. Kazasız belasız ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan bir seçim diliyoruz .Milli Görüş kardeşlik hukuku içerisinde aile bireylerinin  birbirine hitabı gibidir. Biz kardeşiz. Biriz beraberiz. Milli görüş misyonu hiçbir zaman kavgadan yana olmadı. Hiçbir ferdini sokağa salmamıştır. Türkiye’de bir bütünlük olursa dünya bu milletten korkar. Şayet o bütünlüğü dünyaya gösteremezsek  o zaman hiçbir değeri olmayan sonuçlar ile karşılaşırız.” Diye konuştu.

 

“BİZ ELLİ YILDIR DOĞRULARI  SÖYLEDİK”

Sıkıntılı bir seçimin  hayırlı şekilde olmasını temenni eden Mustafa Gözütok, “ Biz sevgimizi ve aşkımızı Anadolu’ya yayan teşkilatız. 24 Haziran seçiminde vatandaşlarımız bizleri tercih ederse farkımızı göstereceğiz. Biz elli yıldır iyiyi doğruyu söyledik. Kardeşlik hukukun çiğnenmemesi gerektiğini söyledik.Toplum barışından, ahlaki erazyondan, eğitimden bahsettik. Her zaman  her şeyin iyisini yapmaya çalışan bir siyasi partiyiz.Halkımızın teveccühü ile birlikte bu kardeşlerimizi TBMM’ye göndereceğimizi ümit ediyorum. “ diyerek seçilen bir milletvekili adayının vatandaşın ve kendilerin sorunları ile ilgilenmemesi halinde gereken hesabın sorulacağını da sözlerine ekledi.

 

“SORUMLUKLARIMIZIN BİLİNNCİNDEYİZ”

Saadet Partisi Adana Milletvekilleri adına konuşan Çelebi Keyhıdır  ise üzerlerine yüklenen sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti. Milli Görüş misyonunu  temsil eden hiç bir kimsenin yanlış yapmadığının altını çizen Çelebi Keyhıdır,” Bizden birisinin yanlış  yapabilmesi için bu gömleği çıkarıp gitmek lazım. Bu seçimde bir yol ayrımına gidiyoruz. Biz bu seçimde partizanlığa,adan kayırmaya, hukuksuzluğa, adaletsizliğe tamam mı devam mı ? diyeceğiz. Biz bu seçimde yolsuzluğa , rüşvete, ihtipasa tamam mı devam mı diyeceğiz.Biz bu sorulara yeter artık diyoruz. Bu düzen böyle gitmez bu defa tamam inşallah diyoruz.” Dedi.

 

“TÜRKİYE SİYASİ VE EKONONİK OLARAK TIKANMIŞTIR”

Türkiye’nin ekonomik, siyaseten ve ahlaken tıkandığını öne süren Çelebi Keyhıdır, “ Türkiye’nin artık  yeni bir sese ihtiyacı var. Bu ses milletimizin gönlünde taht kuran müstakbel Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu’dur.İnşallah bu güne kadar  kutuplaşmayı önleyecek kardeşliği pekiştirecek tavırlar içerisinde olmuştur.”Diye konuştu. Bir ittifak ile seçim iş birliği ile seçime gidildiğini kaydeden Çelebi Keyhıdır, “ Bu seçim ittifakını biz çıkartmadık. Çıkartanların bir şeyi eksik bıraktığını düşünüyoruz.Bu seçim ittifakını çıkartanlar keşke şunlar şunlarla ittifak yapabilseydi diyebilselerdi. Bizler dış işleri bakanımızı dört saat sınırda bekletenlerle bir araya gelmedik. Biz  Nato müttefiki adına libyaya beraber olanlarla hareket etmedik.Afganistan’ı vururken kendilerini Haçlı gücü olarak tanıtanlarla bir araya gelmedik.Mavi Marmara’da bir takım insanlara bağırıp çağırırken şehitlerin kanını pazarlık yapmak için İsrail ile bir araya gelmedik. Biz sadece bu milletin askeri müştereklerini düşünenler ile bir araya geldik.O nedenle iş birliğine gittik.” Dedi.

 

“ON BEŞ YILDIR YAPAMADILARINIZI BUNDA N SONRA NASIL YAPACAKSINIZ”

Ekonominin tıkandığına dikkat çeken Çelebi Keyhıdır, “ On beş yılda iki yüz milyar dolar olan borca sekiz yüz milyar dolar ödediniz. Sekiz yüz ödedik. Sekiz yüz milyar dolar borcumuz var. Özelleştirmelerden gelenler nerede.Neden buğday ithal ederek buradaki üreticimizin karşısına çıkıyorsunuz.?Bu gün Türkiye’nin en büyük müteahhidi kim.? Bu gün rant ekonomisi var. Bu ülkeyi on beş yıldır idare edenler beka sorunundan bahsediyorlar. On altı  yıldır yapamadığınızı bundan sonra nasıl yapacaksınız? İnsanların aklını çelerek farklı şeyler yapıyorsunuz. İnsanlarımızdan isteğimiz şu. Bizleri baş kulağı ile değil can kulağı ile dinleyiniz. Biz Çanakkale ruhu ile ortaya çıkarak oynanan oyunları bozacağız.Bizler, on bir ayda refah yol döneminde neler yaptığımızı herkesler biliyor. “ diye konuştu.

 

Başa dön tuşu