SİYASET

Milyonlarca insan icralık!

İCRA YÜKÜ BÜYÜK SORUN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle geniş kapsamlı bir soru önergesi hazırlayan Dr. Şevkin, Türkiye genelinde ve özellikle Adana’da üretimsizlikten kaynaklanan yoğun işsizliğin vatandaşları icra yüküyle karşı karşıya bıraktığını vurguladı. Market ve Pazar fiyatlarındaki olağanüstü artış, enflasyonla birlikte sürekli artan döviz kurunun da özellikle asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarının erimesine neden olduğunu ifade eden Dr. Şevkin, “Vatandaşlarımız anılan bu sebeplerden dolayı daha çok borçlanarak hayatlarını idame ettirebilmenin yollarını aramakta ancak borçlarını ödeyemeyenler de icra yüküyle karşı karşıya kalmaktadır” dedi.

 

Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

 

– 2015-2019 yılları arasında Türkiye genelinde icra takibi başlatılan dosya sayısı kaçtır?

 

– 2015-2019 yılları arasında ilamlı ve ilamsız olmak üzere Adana’da icra takibine uğrayan kaç vatandaşımız mevcuttur?

 

– 2015-2019 Türkiye genelinde 2015-2019 yılları arasında kredi kartı, bireysel ve ticari krediler ile konut ve tüketici kredilerini ödeyemediği için icra takibine maruz kalan vatandaş sayımız kaçtır?

 

– Adana ilimizde 2015-2019 yılları arasında kredi kartı, bireysel ve ticari krediler ile konut ve tüketici kredilerini ödeyemediği için icra takibine maruz kalan vatandaş sayımız kaçtır?

 

– Türkiye genelinde son 5 yılda borçlarını ödeyemediği için mahkum olan vatandaş sayısı kaçtır?

 

– Adana ilimizde son 5 yılda borçlarını ödeyemediği için mahkum olan vatandaş sayısı kaçtır?

 

– 2014-2019 yılları arasında Türkiye genelinde esnaf ve kefalet kooperatiflerine olan borçları nedeniyle icra takibine uğrayan esnaf sayısı kaçtır?

 

– 2014-2019 yılları arasında Adana ilinde esnaf ve kefalet kooperatiflerine olan borçları nedeniyle icra takibine uğrayan esnaf sayısı kaçtır?

Başa dön tuşu