GENEL

Mimarlar Ozan Tüzün dedi

ÜYELERİMİZİN POTANSİYELİNE GÜVENDİK

Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen siyasi partilerin milletvekilleri ve il yöneticileri, STK ve meslek örgütlerinin  başkan ve yöneticileri katıldı. Mimarlar Odası Genel Merkezi’nden  gözlemci olarak Necip Mutlu’nun bulunduğu ve çok sayıda mimarın katıldığı genel kurul 13.01.2018 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Genel kurulda konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Bizler üyelerimizin potansiyeline güvendik. Meslektaşlarımızın içinde bulunduğu yönetmeliklerle ilgili kaos ortamında, kentimizin içinde bulunduğu kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında topluma karşı, proje ve fikir üretme görevlerimizde üyelerimizin büyük katkılarını gördük. Mimarlar Odası hafızasının geliştirilmesi ve topluma hizmet olarak gördüğümüz dergi ve yayınlar yaptık. Her konuda üyelerimizin fikirlerinden ve mimarlar odasının uzun soluklu çalışmalarından yararlandık. Hedefe gidilen yere varmaksak bile zaman geçirdiğimiz yol’dan ve yol arkadaşlarımızla olmaktan keyif aldık. Tüm meslektaşlarımızı, mimarlık mesleğinin birleştirdiği yol arkadaşları olarak görüyoruz. Uzun ve zorluklarla dolu bu yolda; siyasetin ülkemizdeki yoğun gündemi ve her kesimi fazlasıyla meşgul eden baskısıyla örgütlü toplum bilincinden uzaklaşmaların yansımalarını, pek çok sivil toplum örgütünde olduğu gibi, odamızda da şahit olmaktayız. Ancak her ne sebep ile olursa olsun kaybedecek vaktimiz yoktur.” Diye konuştu.

 

SEÇİMLERE İKİ LİSTE KATILDI

Divan Başkanlığını Yusuf Serin’in yaptığı genel kurulda “Açık  Mimarlık Topluluğu” ve “Çağdaş Mimarlar Topluluğu” birer liste sundu.

 

Mimarlar Odası Adana Şubesinde gerçekleştirilen oy verme işlemi sonrasında, 950 üyesi bulunan Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin 15. Döneminin tüm organlarında “Açık Mimarlık Topluluğu”  listelerinde yer alan  mimarlar eksiksiz seçildiler ve yönetim kurulu Mimar Ozan Tüzün, Mimar M. Murat Ulaş, Mimar Sultan Önder, Mimar Tan Kanmaz, Mimar D. Gökçe Çelik, Mimar Özlem Şenyiğit ve Mimar Tolga Küngül’den oluşacak.

Başa dön tuşu