YÜREĞİR

MİSİS’İN TURİZME AÇILMA ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Vali Demirtaş, “Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan kentimizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri geleceğe taşımak ve ilimizin turizm altyapısını güçlendirmek konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 Kervansaray,  ve 2 adet su değirmeni  restarosyan çalışmalarının tamamlandığını çevre düzenlemesi çalışmalarının bir an önce  tamamlanıp Adana Turizmine kazandırılması gerektiğini belirten Başkan Kocaispir ''Adana Valimiz Mahmut Demirtaş öncülüğünde kurumlarımızla işbirliği yaparak Misis'i bir an önce turizme açmalıyız. Misis önemli bir turizm merkezi olacak.'' dedi.

Misis'te yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin turizm açısından da önemli bir merkez olacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ''Devam eden kazıların yanı sıra kervansaray ve 2 adet su değirmeni restorasyonu tamamlandı. Şu anda sadece çevre düzenlemesi kaldı. İşlevsel değerini geçen zaman içerisinde yitiren ve bu nedenle yok olmaya yüz tutan su değirmenlerini, otantik yapısıyla toplum hayatına tekrar kazandırılarak özgün yapısı korunarak restore edildi.'' diyerek değirmenlerin otantik yapısının korunduğunu belirtti.

Restorasyon çalışmalarının yanı sıra devam eden kazılarında çok önemli olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Misis Roma, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar yaşamın kesintisiz sürdüğü bir yer. Kazılardan elde edilen bulgulara göre Misis 7 bin yıllık geçmişi olan bir yer. Yılda 2 dönem halinde Yüreğir Belediyesi koordinatörlüğünde Adana Arkeoloji Müzesi başkanlığında, Roma İtalyan Uluslararası Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesi işbirliğinde devam eden kazılar  devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Kazılarda bulunan eserler çok yönlü olarak araştırılıyor.Buradan çıkan eserlerden bazıları Adana Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Tarihi ve doğal güzellikleriyle Misis çok önemli bir turizm merkezi olacaktır.'' diyerek çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

 

Başa dön tuşu