SAĞLIK

Muhtar Çelik İçin Türkmenbaşı Tıp Merkezi’nde İmza Günü Düzenlendi.

Doğan Cüceloğlu’na şiirini vermesi ve beraberinde onunla tanışarak yaşamını kitap haline getirmesi ile tanınan Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, hayat hikâyesini Türkmenbaşı Tıp Merkezi çalışanlarıyla paylaşarak kitabını imzaladı.

 

Tıp Merkezi Kurucusu Dr. Hasan Boğa, yönetim kurulu üyeleri, doktorlar ve çalışanların katıldığı imza gününde Çelik, gerçek yaşam öyküsünden oluşan “Bir Kadın Bir Ses” adlı kitapla ilgili bilgi verdi. Çelik imza gününde şunları anlattı;

 

Bir Kadın Bir Ses…

“Torosların bir köyünde büyüdüm. Babamın gözüne girebilmek için 'erkek gibi bir kız' olmam gerektiğini anladım ve kısa saçımla, sert bakışımla, asker gibi rap rap yürüyüşümle onun takdirini kazandım. Ve eşim Mehmet’le evlendim. Mehmet yakışıklı, tatlı dilli, kadınların dikkatini çekip onların gönlüne girmesini bilen biriydi ve 'erkek gibi bir kız' olan başı dik Saniye'den yani benden hoşlandı. Neye uğradığımı anlayamadan kendimi evlenmiş buldum ve oldukça çetrefilli, karmaşık, acılarla dolu bir yaşam öyküm başladı. Evliliğimin dördüncü ayında kocamdan pantolonunun cebinde genç bir kıza yazılmış bir aşk mektubu buldum ve ancak bir kadının gösterebileceği bir yaratıcılıkla bir komplo kurdum. Kızın evini buldum,  görücüymüş gibi kızın evine gittim ve kocamı oraya getirttim; önce hayret daha sonra öfkeden dona kalan eşim yüzüme kapıyı çarparak çıktı…”

 

Acılarla Dolu Bir Yaşam Hikâyesi…

Acılarla dolu, aynı zamanda toplumun kadınlarının birçoğunun öyküsü konumunda olan kitaptan alıntılar da yapan Çelik, “Erkek karısını kendinden uzak tutmaya kararlı; uzaklığından, bilinmezliğinden ve yalnızlığından gelen bir gizemi var. Kadın onun iç dünyasına girmeye, onun can yoldaşı olmaya sürekli çabalıyor. Acılarla dolu yalnız bir yolculuk; her ikisi için de süregiden yalnız bir yolculuk. Saniye duygularını ve özlemlerini şiire döküyor. Sadece kendi için değil, bu ülkenin tüm kadınları için yazdığını düşünüyor. Otuz yılı aşkın evliliğinde adını bir kez bile duymuyor. "Acaba ben var mıyım?" kuşkusuna kapılıyor.” dedi.

 

Dr. Boğa, Çelik’e Plaket Takdim Etti.

Anlatıdan sonra soruları da yanıtlayan Saniye Çelik’e Türkmenbaşı Tıp Merkezi Kurucusu Dr. Hasan Boğa plaket ve çiçek takdim etti. Çelik, etkinlik sonunda çalışanların kitaplarını imzaladı.

Başa dön tuşu