SANAT

Muhteşem konakta klasik dinletiler!

ASIRLIK MİRASTA NOTALARIN YANKISI
Ramazanoğlu Beyliği döneminin saray selamlığı olan ve 14. Yüzyıldan kalma dünyadaki ender sivil mimarlık örnekleri arasında yer alan Ramazanoğlu Konağı’nda gitar, çello, tambur, bendir, flüt, klarnet, mey, kaval, kanun, perküsyon, akardiyon,  piyano ve kemandan çıkan tınılar yankılanacak. 
Başlama saati 19.00 olan Ramazanoğlu Konağı Resitalleri’nin ilkinde Davinia Ballasteron, Mirta Alverez ve Thu Le “Gitar Buluşması”nda sahne aldı. 9 Kasım’daki “Akustik Türküler” dinletisinde ise Fuat Özdemir canlı perfomans yapacak. 16 Kasım akşamı ise görkemli konak “Ney, Tambur, Çello Resitali”ne evsahipliği yapacak. Bu etkinliğe Kamile Üstüner (Ney), Bülent Parpuzlu (Tambur, Halil İbrahim Çamlı (Çello), Müge Çiğdem (Bendir) imza atacak. 

EŞSİZ ATMOSFER KLASİK MÜZİKLE BÜTÜNLEŞİYOR
Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen ve 2016 sonuna kadar devam edecek diğer resitaller ise şöyle; 
23 Kasım “Nefeslilerin Buluşması” Merve Nuvasil (Klarnet), Jeny Lin (Flüt), Beste Özensoy (Obua), 25 Kasım “Canan Turan ve Fatih Ebrem’den Akustik Şarkılar”, 30 Kasım “Üflemeli Çalgılar Resitali” Rahim Yağar (Mey), Mehmet Ürün (Kaval), 7 Aralık “Boğaçhan Sönmez Cazz Türküler”, 14 Aralık “Kanun-Bendir Resitali” Polat Göçen (Kanun), Müge Çiğdem (Bendir), 21 Aralık “Üçhisar Resitali” Hakan Dedeler (Tambur), Engin Gürkay (Perküsyon), Erdinç Şenyaylar (Gitar), 28 Aralık “Yeni Yıla Merhaba Nostaljik Şarkılar Dinletisi” Lale Dağtekin (Solist), Ali Zeren (Piyano), Veysel Başözdeş (Keman), Sencan  Laçinbala (Klarnet-Akardiyon).
Ücretsiz olan Ramazanoğlu Konağı Resitalleri’ne dinleyici sayısı sınırlı olduğu için 0322 (455 38 33) numaralı telefondan rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

 

Başa dön tuşu