ÜNİVERSİTE

Musul Üniversitesi Ziraat ve Ormancılık Fakültesi Yönetimi ÇÜ’de

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapmak isteyen Musul Üniversitesi Heyeti Dekan Dr. Sahal Kawkab Ali Aljameel başkanlığında, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Gelen heyette ayrıca Dekan Yardımcısı Dr. Mohammed Subhi Mostafa Altaweel, Tarım Makinaları Bölüm Başkanı Dr. Arkan Mohammed Ameen Sedeeq Bayatı ve Ziraat Fakültesi Sürekli Eğitim Sorumlusu Raghad Adnan Ali Al-Qadhi yer aldı. Görüşmeye Çukurova Üniversitesinden ise Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan ve Uluslararasılaşma Kurum Koordinatörü Seher Özer Ütük katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar’a Desteklerinden Dolayı Plaket Takdim Ettiler

Dekan Dr. Sahal Kawkab Ali Aljameel, iki üniversite arasında gerçekleştirilmesi planlanan işbirliğine verdiği destekten ötürü Prof. Kibar’a plaket verdi. Özellikle Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapmak isteyen Musul Üniversitesi Heyeti, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M. Bülent Torun ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mikail Baylan ile olası işbirliği alanlarını da görüştü.

 

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Uygulamalı Eğitim İçin Destek İstediler

Eğitim binaları ve laboratuvarlarının savaşta tahrip edilmesi sebebiyle uygulamalı eğitim veremediklerini dile getiren Ziraat ve Ormancılık Fakültesi Dekanı Dr. Sahal Kawkab Ali Aljameel, öğrencilerin uygulamalı eğitimlerinin yapılabilmesi için Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden destek istedi. Fakülte ziyareti kapsamında Musul Üniversitesi heyeti, ayrıca Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğini ve Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezini de ziyaret ederek araştırma ve uygulama olanakları hakkında bilgi aldı. Heyetler arasında lisans ve lisansüstü öğrencilerinin uygulamalı eğitim ihtiyaçlarını, iki fakülte arasında bilimsel işbirliği ve lisansüstü düzeyde eş danışmanlık konuları görüşüldü.

 

Akademik İşbirliğine Yönelik Ek Protokol Yapılmasına Karar Verildi.

Heyet ayrıca Dış İlişkiler Birimi Akademik Kurulunu da ziyaret etti. Görüşmeye Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof.Dr. Harun Arıkan ve Akademik Kurul üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Erten, Prof. Dr. Ulus Çevik ve Doç. Dr. Rana Yıldırım ile Dış İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Müge Ergin katıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde iki kurum arasında Mutabakat Zaptı imzalanmasına ve ziraat alanında yapılacak işbirliğine yönelik detayları içeren bir ek protokol yapılmasına karar verildi.

 

Başa dön tuşu