GENEL

Nadide Sultan İŞKAD’lıları Coşturdu

Adana Seyhan Otelinde gerçekleştirilen İŞKAD Balosuna CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra iş dünyasının önde gelen işkadınları katıldı.

 

ÖZÇELİK, “KADIN OLMAZSA DÜZEN TUTMAZ”

Galanın açılış konuşmasını yapan İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, “Kadınlar toplumun temel yapı taşlarıdır, çimentosudur. Kadın anne, kadın eş, kadın evlattır. Kadın olmazsa düzen tutmaz. İŞKAD, Türkiye’nin 50’sini oluşturan her kadının eğitimde, çalışma hayatında ve siyasette karar alma süreçlerinde eşit katılımların sağlanması için çalışmıştır. Çalışmaya da devam edecektir. Bu denge için sivil toplum kuruluşlarının gerekliliği olmazsa olmazıdır. Dengeli bir Türkiye istiyorsak; burada bulunan her kadını bir kaç STK’da görev almaya davet ediyorum. Bu gün derneğimizin kuruluşunun başarı dolu 18. Yılı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kız çocuklarımıza sahip çıkarak, destek vermeyi sürdüreceğiz. Geleneksel olarak sürdürdüğümüz gecemize destek veren belediye başkanlarımıza, oda borsa yöneticilerimize, sponsorlarımıza ve bizlerin bir yürek olmamızı sağlayan tüm kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

SÖZLÜ, “KIZ ÇOCUKLARINA DUYARLILIĞINIZ İÇİN SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM”

İŞKAD’ın Adananın bereketli topraklarının bereketinden nasibini aldığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada “Dernek olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde güzel işlere imza atıyorsunuz. İnsanlığın kat ettiği yolun daha yaşanıyor olması, daha medeni bir çerçeveye bürünmesi için kadınlarımızın elinin değmesi gerekir. 94. Yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, medeni bir toplum inşa etmek noktasında öncelikle Türk Kadınına inanmış ve önderlik etmesi tayin edilmiştir. Gelişmiş toplumlarda kadının önderlik ve üretkenlikle hak ettiği değeri görürüz. En gelişmiş toplumlarda bu oran en yüksektedir. Geri kalmış toplumlarda da kadına gerekli değerin verilmediğini ve eğitimsizliğinin öne çıktığını görürüz. Ben Adanamızın ve medeni toplumumuzun inşaası için siz Adanamızın kıymetli hanımefendilerine ve desteğinize çok ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum. Kuruluşunuzun 18. Yılını kutluyorum.” diye konuştu.

 

TÜRKMEN, “ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ YOLDA YÜRÜMELİYİZ”

İŞKAD’ın 18. Kuruluş yıldönümü hem Adana için hem de Türkiye için gurur vericidir. Türkiye de ilk kurulan iş kadınları derneği olarak tüm dünyada bulunan derneklerede örnek olmuştur. Kurucularımız tüm Türkiyede devrim niteliğinde çalışma yaptı. Hepsini kutluyorum. Türkiye de İŞKAD kadınları gibi rol model kadınlar çoğalırsa, çalışma çağındaki kadınlar iş yaşamına girerse işte o zaman Türkiye Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdiği yolda yürüyen bir ülke oluruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından İŞKAD üyeliğinde on yılını dolduran ve İŞKAD’a yeni üye olanlara rozetleri takılıp, plaketleri verildi.

Sinema ve ses sanatçısı Nadide Sultan’ın sahne almasıyla hareketlenen gece katılımcıların coşkulu anlar yaşamasına neden oldu. İŞKAD’ın 18. Kuruluş yılı pastasının kesilmesinin ardından yapılan çekiliş ile konuklara birbirinden değerli hediyeler verildi.

Başa dön tuşu