SANAT

Nazende Mest Etti

Aşkın, Hicaz ile Nihavent Halleri

Gecenin şefi Sabri Gelicili, bu gece için çeşitli tarz ve mozaikleri bir araya getirdiklerini söyledi. Gelicili, Türk ve Dünya Müziklerinden, beş ayrı dilde oluşturdukları repertuvarla; “aşkın, sevginin, tutkunun, Hicaz ve Nihavent hallerini” yaşatacaklarını ifade etti.

 

Nazende Çok Sesli Musıki Dernek Başkanı Erkan Aykanat ise, Musıki derneğini beş yıl önce büyük bir emekle kurdukları söyleyerek, bu esintiye kısa sürede, büyük bir çaba ve heyecanla hazırladıklarını belirtti. Aykanat, hepsi birbirinden değerli, koro arkadaşlarıma, saz arkadaşlarıma, konservatuvar müdürlüğüne ve korolar birliğine teşekkür ederim dedi. 

 

Valentina Vural, Coşturdu

Konser hicaz makamından enstrümantal bir eserle başlarken, koronun okuduğu şarkılarla devam etti. Gecede Ayrıca Erkan Aykanat, Cem Ergin, Filiz Sevimli müzikseverlere nostalji bir esinti yaşattı. Valentina Vural’ın konuk sanatçı olarak katıldığı muhteşem dinleti, geceye katılanları söylediği hareketli şarkılarla coşturdu.

 

Ayakta Alkışlandılar

75. Sanat Galerisini dolduran sanatseverler Nazendeyi ayakta alkışladı. Duygu yüklü şarkıların ardından Şef Sabri Gelicili’ye ve Nazende Başkanı Erkan Aykanat’a Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Müdürü Mahmut Tülek ve Korolar  Birliği Başkanı Suat Yener tarafından birer çiçek takdim etti.

Konservatuvar Müdürü Mahmut Tülek, gecede kısa bir konuşma yaptı. Tülek, sahnede koroyu dinlerken Dünyayı gezdiklerini söyledi. Tülek ayrıca böyle bir esintiyi bizlere yaşattıkları için koro Şefi Sabri Gelicili Saz Heyeti ve Nazende Çok Sesli Musıki Topluluğuna teşekkür etti.

Korolar Birliği Başkanı Suat Yener ise böyle bir etkinliğe imza attıkları için çok gururlu oldukları, Nazende’yi dinledikten sonra müziğin nasıl bir sentezle insanları bir araya getirdiğini birkez daha gördüğünü dile getirdi.

Konser toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Başa dön tuşu