SEYHAN

Nuri Has Pasajı Restore Edilecek

Adana tarihinin en önemli miraslarından olan Nuri Has Pasajı’nın restore edilmesi ile ilgili yoğun uğraş veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, pasajın sahibi olan Özilhan ve Has ailelerinin temsilcileri ile İstanbul’da bir araya geldi. Kısa adı ÇEKÜL olan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı binasında gerçekleşen toplantıya ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’de katıldı.

Adana’nın tarihine sahip çıkmak için yola çıktıklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda Nuri Has Pasajı’nın şehrin önemli bir değeri olduğunu ve bu değere sahip çıkmak istediklerini söyledi. Başkan Karalar, “Biz Adana’nın tarihi değerlerinin yok olup gitmesine göz yummak istemiyoruz. Bizler tarihimizi önemsiyor ve sahip çıkıyoruz. Bu anlamda Nuri Has Pasajı’da Adana’nın önemli bir tarihi yapısı, tarihi değeridir. Daha önce bura ile ilgi olarak restorasyon ve güçlendirme projeleri hazırlatıp koruma kuruluna onaylatmıştık. Eski kent merkezinin en önemli ticari binası olan Nuri Has Pasajı’nın kente yeniden kazandırılması bu kentin tarihine sahip çıkmak anlamına gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Zeydan Karalar’ın görüşlerine katıldıklarını belirten Özilhan ve Has ailelerinin temsilcileri Adana’nın en önemli tarihi değeri olan bu pasajın tekrar Adana’ya kazandırılması noktasında gerekli çalışmaların içerisinde bulunacaklarını bildirdi. Toplantı sonunda restorasyon ve güçlendirme çalışması yapılarak pasajın Adana’ya tekrar kazandırılması yönünde görüş birliğine varıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Özilhan ve Has ailelerinin bu yöndeki kararından duyduğu memnuniyeti belirtti.
Adana eski kent merkezinin en önemli ticari binası olan Nuri Has Pasajı’nın kente yeniden kazandırılması amacıyla restorasyon ve güçlendirme çalışmaları her üç tarafın da katkısıyla gerçekleşecek.

Başa dön tuşu