GENEL

Öğretmenler Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel harcıdır

Başkan Sözütek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin geleceği olan gençlerimizi emanet ettiği tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun" dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, yayımladığı mesajla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “başöğretmenlik” unvanın verilişinin de yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda insan yetiştiren ulvi bir vazife olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği ve tüm öğretmenlerimize armağan edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığımız bu gün, yediden yetmişe hepimiz için en önemli günlerden biridir. Görevlerinin ötesinde, fedakarlıkla ve hatta hayatlarını adayarak, bizleri, ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren değerli öğretmenlerimizin emeğini her ne yaparsak yapalım, ödeyemeyiz. Çağdaş ve aydınlık Türkiye'nin inşaa edildiği günlerde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek vurguladığı gibi, bugün de Türk Milleti'nin kurtarıcıları çağdaş ve aydın görüşlü öğretmenlerimizdir" görüşlerine yer verdi.

Açıklamasında, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatan Başkan Sözütek, "Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında yürüyen, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş,  düşünen, sorgulayan, özgür ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve ulusumuzun aydınlık geleceği için hayati derecede önemlidir. Unutulmamalıdır ki, bilinçli ve eğitimli bir nesil, ülkenin en büyük hazinesidir. Bu nedenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ancak Cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirme sorumluluğu yüklediği  öğretmenlerimizin desteği ve fedakarlığı ile yetişecek, ulusumuzun geleceğine yön vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım, teşkilatım ve tüm esnaf, sanatkarlarımız adına, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen, ülkemize aydınlık, çağdaş öğrenciler yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu