YÜREĞİR

‘ÖĞRETMENLİK DEĞERLİ VE KUTSAL BİR MESLEKTİR’

İlkokul öğretmeni Kadriye Gemicigüzel’i evinde ziyaret edip elini öpen Başkan Çelikcan ”Öğretmenlerimiz hayatımıza yön veren insanlardır.” dedi.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Hz. Ali öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ cümlesi ile vecizeleştirmiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ise “Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.’ diyerek öğretmenliğin saygın bir meslek olduğunu vurgulamıştır.

Bizleri hayata hazırlamada anne ve babamızdan sonra üzerimizde en fazla emeği olan kişilerin öğretmenlerimiz olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi unutmamalıyız. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.” dedi.

Başa dön tuşu