YAŞAM

Öne çık, hayat kurtar

Türk Kızılay’ı Adana Şubesi, bu çerçevede  “Nisan'da Adana'da” sloganıyla 6.’sı düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kortej yürüyüşünde yer alarak, etkinliğe renk kattı.

 

Portakal kokusunun kenti sardığı Nisan ayında, okul, dernek ve sivil toplum kuruluşu; binlerce vatandaşın müzik eşliğinde farklı desenlerdeki kıyafetleriyle katıldığı organizasyon renkli görüntüler oluşturdu.

 

Şehirde bayram coşkusu yaşatan aktiviteye Kızılay gönüllüleri de üzerinde “Öne çık hayat kurtar, genç nesil kan ver, Türk Kızılay’ına destek olun, yaraları birlikte saralım, eller hayat kurtarır, iyilikler bulaşıcıdır, 1 kan; 1 fidan; kan ver, can ver; Adana iyilik zirvesine yürüyor, yalnız değilsiniz, önce hayat kurtar” şeklinde anlamlı mesajların yazıldığı dövizlerle,  korteje destek sundu.

 

Türk Kızılay’ı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kızılay gönüllülerinin “Öne çık, hayat kurtar” diyerek, iyiliğin güzel kokusunu, portakal kokusuyla birleştirerek,  gönüllere gönderdiğini ifade etti. 

 

Türk Kızılay’ının Adana’nın marka değerine katkı sağlayan Portakal Çiçeği Festivali’ndeki yerini alarak, vatandaşlara “kan bağı yapmaları” konusunda çağrıda bulunduğunu belirten Saygılı, “150. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Kızılay’ı toplumun kültürel, insani ve medeniyet değerlerine büyük önem veriyor. Kurumumuz bu gücünü kadim tarihimiz ve medeniyetimizden alıyor. Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır; (Allah acıları vermesin) acılar paylaşıldıkça azalır. Bu duygularla dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşan Kızılay, yaptığı insani yardımlarıyla her yerde merhametin ve şefkatin tohumlarını ekiyor.”dedi. 

Başa dön tuşu