BÜYÜKŞEHİR

Özgür ve objektif basın hepimiz için gerekli

Çok sayıda gazetecinin ve medya mensubunun ödül aldığı gecede, Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’e de, Mustafa Kemal Kitabı’ndan dolayı onur ödülü verildi. Yılmaz Özdil’e ödülünü takdim eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasına Sözcü Gazetesi’ne verilen cezalara değinerek başladı.

 

YÖNETENLER OBJEKTİF BASINDAN KORKMAMALI

Başkan Zeydan Karalar, “Sözcü Gazetesi’ne verilen cezalar ne yazık ki Türkiye’de bu konuda gelinen noktayı gösteriyor. Artık Türkiye’de bir çok alanda önceden yapılan olumsuz planlama ve uygulama var. Tüm bunların üstesinden geleceğiz. Üstesinden gelmeyi bileceğiz muhakkak. Kendimiz için değil, Türkiye’nin geleceği için bunu yapmak zorundayız.

Ben bir yönetici olarak şunu söylüyorum. Eğer bir basın kuruluşu, gurubu, ister yazılı olsun, ister görsel ya da işitsel olsun, objektif şekilde görevini yapıyorsa, eleştirileri, eleştirdiği yöneticilerin de lehinedir. İşini ahlaklı yapıyorsa, talimatla hareket etmiyorsa, bizim eksiğimizi görür ve biz onu uyarı olarak alırız, eksiğimizi gideririz.

Topluma gerçek anlamda hizmet etmek isteyenler, basının özgürlüğünü, basın camiasından daha çok istemeli. Ben bunu yaşadım. Seyhan Belediye Başkanıyken, objektif haber yaptığını bildiğim bir basın kuruluşu bizimle ilgili eleştirel bir haber yapmışsa hemen dikkate alır, incelenmesini sağlar ve gerekeni yapardım. Yönetenler özgür basından korkmamalı, tam tersi onun önünü açmalı. Bu kendilerinin daha iyi yönetim göstermesi için gereklidir.

Yılmaz Özdil’e ödül vermek benim için ayrıca bir onur. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e teşekkür ediyorum bu onuru bana yaşattığı için” dedi.

SADECE SÖZCÜ’YE DEĞİL, MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Yılmaz Özdil de, Sözcü Ailesi olarak zor günlerinde yanlarında olanlara teşekkür etti. Özdil, “Adana’nın sosyal yaşamı aslında İzmir’in sosyal yaşamına çok benzer. Aynı zamanda memleket sorunlarına bakışı, yurtseverliği bağlamında da Adana İzmir’le örtüşür. O yüzden kendimi evimde gibi hissediyorum. Herkes bize geçmiş olsun diyor ama vatandaş kendisine geçmiş olsun demeli. Basın özgürlüğü, bedeli kaybedildikten sonra anlaşılan sağlık gibidir. Sözcü’nün başına gelen aslında Türk Milletin başına gelmiştir” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu