BÜYÜKŞEHİR

ÖZLEM, ŞÜKRAN VE SAYGIYLA

Yayınladığı mesajda Alparslan Türkeş'in fikirleriyle, ülküleriyle Türk kültürüne, tarihine ve siyasetine yön verdiği ifade eden Başkan Sözlü, "Başbuğ Alparslan Türkeş, hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir" dedi

 

"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ BAYRAKLAŞTIRMIŞ BİR İNANMIŞLIK"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 21'nci yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda Başbuğ Alparslan Türkeş'in 8-9 Şubat 1969'da Adana'da filizlendirdiği fikir, ülkü ve ideallerin bugün yıkılmaz bir çınara dönüşerek gölgesinde milyonları buluşturduğunu ifade eden Başkan Sözlü, "Siyasete seviye getiren üslubu, fikir mücadelesine derinlik kazandıran tarzı ve müdahalesi, aynı zamanda çağı ve insanlığı Türkçe okuma ve anlama kaygısı ile Türk Milliyetçilerinin hafızalarında silinmemek üzere yer eden Alparslan Türkeş,  Türk milliyetçiliğini bayraklaştırmış bir inanmışlık ve saldırılara aldırmayan bir cesarettir" dedi.

 

"MHP LİDERİMİZ BAHÇELİ İLE EMİN VE EHİL ELLERDEDİR"

Milliyetçi Hareket Partisi'ne dair varlık, yokluk muhasebesine girişenleri eleştiren Başkan Sözlü, "Fikir hareketleri, sandıklarla, oy oranlarına, yüzdelere sığmaz, sığdırılamaz. İnançla ve imanla filizlenen Ülküler solmaz. Merhum Başbuğumuz bu hareketi, Türk Milliyetçilerine miras bırakmak üzere kurarken ne sandık kaygısı, ne oy telaşına kapılmıştır, o yalnızca inanmış, adanmış ve cesaretle, kararlılıkla Türk Milleti'nin geleceğini düşünerek Milliyetçi Ülkücü Hareket'i bu memleketin varlık sigortası haline getirmiştir. Unutulmasın ki Milliyetçi Hareket Partisi, hayatı boyunca Başbuğumuzun yanından ayrılmayan, dünyevi menfaatler için partisine ve davasına halel getirmeyen Liderimiz Devlet Bahçeli ile kutlu yürüyüşüne tereddütsüz, hiç bir şeye aldırmadan devam etmektedir" dedi.

 

"ÖZLEM, ŞÜKRAN VE SAYGIYLA…"

Başkan Sözlü, mesajını şu cümlelerle noktalandırdı: "Merhum Türkeş, Türk milletinin hizmetine sunulan hayat, Türklüğün emrine giren fazilet ve İslam’ı yücelten kararlılıktır. Zorluklardan yılmayan azimkarlık, ihanetlerden korkmayan gözü peklilik, saldırılardan çekinmeyen direnmenin ta kendisidir. Fikirde, millete hizmette, azim ve kararlılıkta örnek aldığımız ve emanet bıraktığı davaya koşulsuz, sorgusuz, tereddütsüz sahip çıkmaktan onur duyduğumuz Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i vefatının 21. yılında şükran, özlem ve saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e ve bugün hayatta olmayan bütün dava arkadaşlarımıza, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet diliyor, manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. Ruhları şad, kabirleri nur, mekanları cennet olsun."

Başa dön tuşu