YÜREĞİR

ÖZNUR ÇALIK DOĞANKENT KÜLTÜREVİNİ ZİYARET ETTİ

Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde üretilen elemeği göz nuru ürünlerin sergilendiği el sanatları sergisini gezen ve cam füzyon çalışmaları izleyip uygulama da yapan Çalık, ürünleri çok beğendi. Ders takviye kurslarına katılan öğrencileri ve biçki dikiş kurslarına katılan ev hanımlarıyla sohbet eden Öznur Çalık'a ev hanımları kendi elleriyle yaptıkları yiyecekleri ikram ettiler. Tarım işçilerinin çocuklarının kaldığı sınıfı da ziyarete eden Öznur Çalık çocuklarla sohbet etti.

 

Uygulamayı çok beğendiğini söyledi. Doğankent Kültürevi spor salonunda eğitim gören tekvando da Türkiye Şampiyonu olan öğrencilerle sohbet etti. Onlara başarılar diledi. Başkan Çelikcan Öznur Çalık'a kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru bir tablo hediye etti.

 

SOSYAL HAYATA CİDDİ KATKI SUNAN BİR PROJE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık Doğankent Mahallesi Kültürevi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte Doğankent Kültürevinde yapılan etkinlikleri ve ''Tarladan Okula Çocuk Evi Projesi'ni'' inceleyen Öznur Çalık ''Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneği olan projeden dolayı Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan'ı tebrik ediyorum. Proje ile mevsimlik tarım işçilerimizin çocuklarının eğitimine, sosyal hayatına ciddi katkılar sunan bir proje olduğunu gördüm.'' dedi.

 

Öznur Çalık, Yüreğir Belediyesi tarafından Doğankent Mahallesi'ne  yapılan 112 acil servis ve poliklinik hizmeti de verecek olan merkeze doktor tayin edilmesi ile de yakından ilgileneceğini söyledi.

 

KÜLTÜREVLERİ SOSYAL VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN MİMARI

Yüreğir'de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini uyguladıklarını belirten Başkan Çelikcan  hizmete açılan 11 adet kültürevlerinde hedefinde insan olan bir çok  sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. Yüreğir'de 19 bin yeni doğan bebeğin ziyaret edilip anne sütünün önemi anlatılıp çeşitli hediyeler verildiğini belirten Başkan Çelikcan ''Evde bakım hizmetleri ile bakıma muhtaç 9 bin ailemizi ziyaret edilerek kişisel bakım hizmetleri (traş, temizlik, hastane hizmetler vb.) yapıldı. Okul öncesi öğrencilerimize kırtasiye ve giyim yardımları yapıyoruz. Hizmete açtığımız engelli koordinasyon merkezi ile engellilerimiz sosyal hayatla buluştu. Özel dizayn ettiğimiz 2 adet aracımız engelli vatandaşlarımızın hizmetinde. Hayata geçirdiğimiz sosyal ve kültürel  projelerden en önemlisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almış olduğumuz ''Tarladan Okula Çocukevi '' projemizdir. Bu projeyi yıllardan bu yana devam ettiriyoruz.'' şeklinde konuştu.

 

ÖDÜLLÜ PROJE

Yüreğir Belediyesi, Doğankent Kültürevinde  hayata geçirdiği proje ile Tarım ürünlerinin yaygın olarak yetiştirildiği Doğankent Mahallesi'nde, bölgede bulunan tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim vermek üzere sınıf açtı. Çocuklar kaldıkları çadırlardan araçla alınarak sınıflara getiriliyor, öğrencilerin, uzman görevliler eşliğinde çeşitli etkinliklere katılarak tekrar kaldıkları çadırlara bırakılıyor. Çocuklara burada  kişisel bakım, gelişim, bireysel dil gelişimi, zihinde algılama, psikomotor alanlarının kullanımı ve diğer gelişimleri için eğitimler veriliyor Bunun yanı sıra düzenli sağlık kontrolleri yapılıp, giysileri de temin ediliyor.

 

Başa dön tuşu