GENEL

Paramedik Haftası

Acil Sağlık Hizmetleri ise özünde fedakârlık, azim ve özveri bulunan insanların en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin başında gelir.

 

Acil sağlık sisteminde yetişmiş ve nitelikli personel gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma ortamının sağlanması amacıyla 22-28 Mart tarihleri Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası” kutlanmaktadır.

 

Hükümetimiz 2002 yılından bugüne Acil Sağlık Hizmetlerine ayrı bir önem vermiş, Uçak Ambulans, ve Helikopter Ambulans hizmetlerine ivedilikle başlamıştır. Kara Ambulanslarını yenilemiş ve üstün donanımlı teknolojik cihazlarla hizmet vermeye devam etmiştir. Teknolojinin yanında sağlık hizmetlerinin kaliteli şekilde yürümesinde teknolojinin yanında insan kaynağı ayrı bir önem taşımaktadır. Sağlık alanında istihdam sağladığımız en fazla branşların başında Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gelmektedir.

 

Ülkemizin en sıkıntılı anlarında bile kendilerini ve ailelerini düşünmeden sağlık hizmetlerini sunmaya çalışan Acil Tıp Teknisyen ve Teknikerlerini 15 Temmuz Hain Darbe girişimi esnasında tarih ve halkımız hafızalarına bir daha kaydetmiştir.

 

Ülkemizin her yerinde sabah akşam demeden fedakâr ve cefakârca çalışan acil sağlık hizmetlerinin en ön safında yer alan sağlık çalışanlarımızın 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği (Paramedik) Haftasını tebrik ediyor; görevi başında hayatını kaybeden görev şehitlerimizi rahmet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Prof. Dr. Necdet Ünüvar

AK Parti Adana Milletvekili

Başa dön tuşu