SİYASET

Partiseverlik değil vatanseverlik zamanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Cumhuriyetimizin ve ülkenin geleceğini belirleyecek olan 16 Nisandaki referandum öncesi çalışmalarını, temposunu yükselterek sürdürüyor. İl ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, önce dönem ve görevdeki milletvekilleri, eski ve mevcut parti yöneticileri, belediye başkanları ile parti emekçileri, il örgütünün hazırladığı program çerçevesinde Adana’nın un ücra köy ve mahallelerine kadar gidip yurttaşlara HAYIR’ın önemini anlatıyor.

 

CEYHAN’IN KÖYLERİNDE YURTTAŞLARLA BULUŞTULAR

Alan çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdüren Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, 21. Dönem Adana Milletvekili Ali Tekin, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, 24. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Kemal Özkan ve parti emekçileriyle birlikte Ceyhan’ın Sarımazı, Sağırlar, Aydınlar, Büyükmangıt, Dokuztekne ve Hamdilli köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi.

 

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI YAPTI

Tek adamlık rejiminin ülkeyi nasıl bir felakete sürükleyeceğini ve HAYIR'ın önemini anlatan Barut, yurttaşlara ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurup emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkıp, O’nu koruma çağrısı yaptı.

 

CUMHURİYET SADECE KAĞIT ÜZERİNDE KALACAK

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde, Afganistan, Suriye, Kuzey Kore, Libya gibi ülkelerde olduğu gibi Cumhuriyetin sadece kağıt üzerinde kalacağını vurgulayan Barut, getirilmek istenen tek adamlık rejiminin ülkeyi felakete sürükleyebileceğini söyledi.

 

“PARTİSEVERLİK DEĞİL VATANSEVERLİK ZAMANI”

“Mesele parti değil memleket meselesi” diyerek sözlerini sürdüren Barut, vatanın birliği, bütünlüğünü düşünerek 16 Nisanda sandığa gidilmesi gerektiğini kaydetti. Barut, “Bugün partiseverlik değil vatanseverlik zamanıdır. Siyasi kimliklerimizi ve görüşlerimizi bir kenara bırakıp, Önderimiz Atatürk’ün ve atalarımızın bin bir emekle kurduğu Cumhuriyeti koruyup çocuklarımıza aktarma refleksimizi göstermeliyiz.

 

Aksi halde, bir tek kişi Atatürk’e dahi verilmeyen yetkilere sahip olacak. Tüm güçler bir tek kişide toplanacak ve devlet, o kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözcüklerle yönetilecek. Çocuklarımıza yaşanabilir, çağdaş, demokratik, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, özgürlüklerin hakim olduğu bir ülke bırakmak için HAYIR demeliyiz. HAYIR, ülkemizin ve geleceğimizin hayrınadır” diye konuştu.

 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞINDA “PARTİZANLIK” TEMEL İLKE HALİNE GELİR

Getirilmek istenen rejimde seçilecek Cumhurbaşkanının partili olması nedeniyle tarafsız olmasının mümkün olmayacağının altını çizen Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, “Demokrasi kültüründe Cumhurbaşkanları tüm partilere eşit mesafede durmalı, yani tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda bir partinin mensubu ya da genel başkanı olduğunda devlet, parti devletine dönüşür ve devlet yönetiminde partizanlık temel ilke haline gelir. Bu nedenle HAYIR, herkesin hayrınadır” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu