YAŞAM

Portakal Çiçeği Adana’nın Rengidir, Kokusudur

Adana’da bu yıl 5’ncisi gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere sahne olurken karnavalın ilk başladığı tarihten bugüne kadar en önemli destekçisi olan Seyhan Belediyesi’nin Başkanı Zeydan Karalar, karnaval alanını ziyaret etti. Stantları tek tek ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, aktivitelerde bizzat katıldı.

 

Karnavalın 5’nci yılında da Adanalıların bu etkinliği sahiplendiğini belirten Başkan Karalar, Portakal çiçeğinin Adana’nın rengi olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “ Bereketli topraklar üzerine kurulmuş bir şehirdir Adana… Hani “İstanbul’un taşı toprağı altındır” derler ya Adana’nın da her bir tarafından bereket fışkırır. Sadece tarımın, sanayinin değil; kültürün, sanatın bol olduğu bir şehirdir Adana. Orhan Kemal’i, Yaşar Kemal’i Yılmaz Güney’i ve daha birçoğuyla sadece ülkemize değil dünyaya sanatçı yetiştiren bir şehirdir Adana. Şu bir gerçektir ki; kentlerin sahip olduğu kültürel etkinlikler, o kentin aynı zamanda ruhudur, onurudur, gururudur. Çok isabetli bir kararla, portakal çiçeği kokusunun en yoğun yaşandığı Nisan ayında yapılan bu karnaval, Adana’nın sembol etkinliklerinden biri olmuştur. Ve Adanalı karnavala sahip çıkmıştır” şeklinde konuştu.

 

Stantları tek tek dolaşıp vatandaşlara hayırlı bir karnaval geçirmelerini dileyen Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi SEYMER’in standını da ziyaret etti.

Başa dön tuşu