SİYASET

Pozantı’yı almak için kararlı

Çınaraltı Bahçe Restorant’ta Pazar günü “Yerel seçimlerde başarılı olmanın yolları” gündemiyle gerçekleştirilen ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katıldığı 5.Pozantı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

“POZANTI’YA YENİDEN CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

Toplantının açış konuşmasını yapan Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, ilçe örgütü olarak göreve seçildikleri günden bu yana Pozantı’da yaşayan tüm yurttaşlarla diyalog halinde olduklarını aktardı. Pozantı halkının CHP’ye karşı önyargılı bakış açısının 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında değişmeye başladığını dile getiren Eroğlu, ilçe örgütü olarak sürekli alanlarda olduklarını vurguladı. Eroğlu, “2019’da geçmişte CHP’nin kalesi olan Pozantı’yı yeniden CHP’li yapacağız. 16 Nisan referandumu öncesinde gerçekleştirdiğimiz  gibi alanda çalışmaya devam ediyoruz ve bu çalışmanın ödülünü de yerel seçimlerde Pozantı Belediyesi’ni yeniden CHP’li yaparak alacağız” dedi.

“KOLEKTİF AKLIN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUZ”

Danışma kurulu toplantılarının, 2019’da gerçekleştirilecek seçimlerinde izlenecek stratejileri belirleme konusunda önemli bir fonksiyona sahip olacağının altını çizen İl Başkanı Ayhan Barut, “ben bilirim” mantığının yanlışlığına vurgu yaptı. Barut, “Kolektif aklın, bireysel akıldan üstün olduğuna inanıyoruz. Hiç birimizin her şeyi bilebilme olanağı yoktur. Bu nedenle görüşleriniz ve önerileriniz bizim çok önemli” diye konuştu.

 

“14 BİN SEÇMENİN HEPSİNE ULAŞMAMIZ GEREK”

Yerel seçimlerde elde edilecek başarının genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’ye iktidarın kapılarını sonuna kadar açacağını dile getiren Barut, “Pozantı’da yaşayan 14 bin seçmenin tamamına önümüzdeki 11 ayda ulaşmak hiç de zor değil. Her seçmene en az üç kez ulaşabilme ve diğer partilerin kemikleşmiş seçmenleri haricindeki seçmenleri ikna edebilme olanağımız var. Başarıya ulaşmak imkansız değil. Yeter ki isteyelim, çalışalım, birbirimizi sevelim ve güçlerimizi birleştirelim. İnanıyoruz ve çalışıyoruz. 2019’da Adana’da CHP olarak tarih yazacağız” ifadelerini kullandı.

 

“POZANTI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI POZANTI’NIN ÖZ EVLADI OLACAK”

Belediye başkan adaylarının tümünün partili olacağını belirten Barut, Pozantı belediye başkan adayının da Pozantı’nın öz evladı, Pozantı’da yaşayan, ilçenin sorunlarını yakından bilen, her siyasi görüşten oy alabilecek, saygın bir isim olacağını söyledi. Barut, “Buna gönülden inanıyorum ancak şunu da belirtmek isterim ki, adayımız kim olursa olsun küskünlüğe, dargınlığa yer yoktur. Adayımızın etrafından birleşecek ve seçimi kazanmak için var gücümüzle çalışacağız. Çünkü mesele memleket meselesidir” şeklinde konuştu.

Barut’un konuşmasının ardından söz alan danışma kurulu üyeleri 2019’un mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Pozantı’da başarı olmanın yolları konusunda görüşlerini aktardılar.

Başa dön tuşu