GENEL

Prof. Dr. Evliya ve Prof. Dr. Slem’e Ödül

Kendi alanlarında birçok ilke imza atmış olan Evliya ve Slem ödül töreninde yaptıklarını konuşmalarla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Ders niteliğinde olan konuşmalar kulüp üyelerinin büyük takdirini kazandı.
Prof. Dr. Zeliha Hunay Evliya 1973’de Doktora Tezini tamamlayıp, Adana’da yeni kurulmakta olan Çukurova Üniversitesi’ne Doktor Asistan olarak atandı. Akademik kariyerini 1982’de Doçent, 1988’de Profesör olarak devam etti. Çukurova Üniversitesi bünyesinde birçok akademik ve idari görevde bulundu. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak Çukurova Üniversitesinin ilk kadın dekanı oldu.
 
Adana’ya bilimsel ve ekonomik yönden çok büyük katkısı olan Çukurova Üniversitesinin kurulması ve gelişmesinde çok kritik rol oynayan Prof. Dr. Hunay Evliya’nın 1973 yılında Çukurova Üniversitesinde başlayan akademik kariyeri 2010 yılında yaş haddinden emekli olana kadar tam 37 yıl sürdü. Bu süre zarfı içerisinde 17 Yüksek Lisans Tezi, 7 Doktora Tezi yöneten Evliya, Uluslararası hakemli dergilerde makale, ulusal ve uluslararası kongrelerde onlarca bilimsel niteliği olan bildiri yayımlamıştır. Akademik hayatı boyunca 5 adet kitap yazmış ya da yazılan kitaplara bölümler yazmıştır.
 
Oftalmoloji alanında, ‘hocaların hocası’ konumundaki Prof. Dr. Gülhan Slem, akademik kariyeri boyunca, 17 öğretim üyesi, 70’ten fazla uzman yetiştirmiş, Türkiye’deki birçok tıp fakültesi göz kliniğinin kuruculuğunu üstlenmiş, TOD eski başkanlığını yapmış bir bilim insanı. Prof. Dr. Gülhan Slem, oftalmolojini yaygınlaşmasında ve gelişmesinde Doğu’dan Batı’ya kadar birçok yerde çalışmalarını sürdürmüş olan bir bilim insanı. Dekan yardımcılığı, dekan vekaleti, rektör yardımcılığı, senatörlük, yönetim kurulu üyelikleri, idari bilimler fakültesi bölüm başkanlığı, etik kurul başkanlığı ve vakıf üyeliği görevlerinde yer aldı. Prof. Dr. Slem, 1996 yılında Çukurova Üniversitesi’nden emekli oldu.

Başa dön tuşu