GENEL

“Proses Atıksu Uygunluk Ödülleri” 8 firmanın oldu

AOSB Arıtma Tesisleri Müdürü Demet Cavlak Göçer, Çevre Mühendisi Semiha Özmüş ile birlikte ödül alan fabrikaları ziyaret ederek, hem AOSB Başkanlığı adına teşekkürlerini iletti hem de firma yöneticilerine başarı belgeleri ile birlikte arokarya çamı fidanı hediye ettiler.
 

 

Göçer, AOSB’de faaliyet gösteren 500’e yakın sanayi tesisinin atıksularının mevzuatlara uygunluk yönünden periyodik olarak denetlendiğini bildirdi. Göçer, sanayicilerin çevre ve atıklarla ilgili duyarlılıklarını artırmak ve bu konuda özen göstermelerini sağlamak için, 2014 yılından bu yana  ‘Proses Atıksu Uygunluk Ödülleri’nin verildiğini ifade etti.
 

 

Amaçlarının, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve firmaları bu konuda teşvik etmek olduğunu vurgulayan Göçer, proses atıksu aykırılığı azalan 8 firmadan 3’ünün platin, 2’sinin altın, 3 firmanın da gümüş başarı belgesi ödülü almaya hak kazandığını belirtti.
 

 

İŞTE O FİRMALAR
Ziyaretlerde; Dünya Polistren Grup San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin “Platin Grubu Başarı Belgesi” Genel Müdür Sabina Babayeva ile Fabrika Müdürü Hakan Temel Mutlu’ya ; Kimsoy Boya San. Tic. A.Ş.’nin “Platin Grubu Başarı Belgesi” Genel Müdür Taeyeon Lee ile İdari İşler Müdürü Ali Ant’a ; Meltem Kimya ve Teks. San. İth. İhr. ve Tic. A.Ş. Organize Sanayi Pet Polyester Tesisleri Şubesi’nin “Platin Grubu Başarı Belgesi” İş Geliştirme Müdürü Bekir Şahin’e,  Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş.’nin “Altın Grubu Başarı Belgesi” İşletme Müdürü Nazmi Afacan ile İş Güvenliği Uzmanı Songül Şimşek’e ; Tezkim Tarımsal Kimya San. Tic. A.Ş.’nin  “Altın Grubu Başarı Belgesi” Genel Müdür Yardımcısı Faruk Arslan’a ; Çokyaşar Tel Örme ve Dokuma Tel Galvanizleme Çivi San. Tic. A.Ş.’nin “Gümüş Grubu Başarı Belgesi” Mali İşler Yöneticisi Erol Kuzu, İşletme Bakım Yöneticisi Mehmet Çokyaşar ve Kalite Güvence & Satın Alma Yöneticisi Salim Gökhan Kıldan’a,  Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Amb. San. A.Ş. Adana Fabrikası’nın “Gümüş Grubu Başarı Belgesi” İşletme Genel Müdürü Hakan Arı’ya, Özgüç Ambalaj Orman ve Gıda Ürünleri İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Adana Şubesi’nin  “Gümüş Başarı Belgesi” ise, Murat Kılıç’a takdim edildi.

Başa dön tuşu