YAŞAM

PUDUHEPA Ödülleri sahiplerini buldu

75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen törende Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Ömür Paksoy, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Türkan Eşli ve Gazeteci Yazar Mustafa Özke ödüllerini aldı.

Törene Adana Kültür ve Sanat Derneği Ayşe Meltem Baş ve yönetim kurulu üyeleriyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, eski CHP milletvekili Hulusi Güvel, eski cemiyet başkanlarından Çetin Yiğenoğlu ve sanatseverler katıldı.

Törende konuşan Çukurova Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Puduhepa araştırmalarının öncüsü Dr. Kazım Serdar Girginer, dünden bugüne yapılan kazı çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Girginer, Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın yaşadığı Tatarlı Höyük kazısının tamamlanmasının ardından bölgenin yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacağını söyledi.

 

Adana Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayşe Meltem Baş, önceki başkan Nuran Terliksiz’i anarak başladığı konuşmasında, bu yıl 17’ncisi verilen PUDUHEPA ödüllerinin sahiplerinin büyük bir özenle belirlendiğini ve ödüllerin hak eden insanlara verildiğini vurguladı.

 

Baş, “Derneğimizin 17.ni düzenlediğimiz Puduhepa Bilim Sanat Başarı Onur ödülü bu yılda özel ve güzel insanlara gitti. Bizleri yalnız bırakmayan Adanalı sanatsever dostlarımıza, değerli basınımıza, derneğimizdeki bütün kıymetli arkadaşlarıma ve Kazı çalışmaları hakkında slaytlı sunumları ile bizleri bilgilendirerek her zaman yanımızda olan desteklerini esirgemeyen Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü kurucusu Serdar Girginer hocamıza ve kazı ekibine bütün kalbimle teşekkür ediyorum.” dedi

 

Daha sonra, Prof. Dr. Halime Ö. Paksoy’un ödülünü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir babası Zeki Yüzüak’a, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Daire Başkanı Ahmet Karataş'ın ödülünü Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Türkan Eşli’nin ödülünü CHP eski milletvekili Hulusi Güvel ve Gazeteci Yazar Mustafa Özke’nin ödülünü de Hürriyet gazetesi yazarlarından ressam Kudret Sönmez verdi.

Başa dön tuşu