SANAT

Ramazanoğlu’nda eşsiz tınılar yankılanıyor

ÇENG 300 YIL SONRA ADANA’DA
 

Ramazanoğlu Beyliği döneminin saray selamlığı olan Ramazanoğlu Konağı’nı kültür ve sanat merkezi haline dönüştüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk Müziği, doğaçlama, tango ve avangart türlerindeki çalışmalarıyla tanınan Şirin Pancaroğlu ve arkadaşlarını Adanalılarla buluşturdu. Ücretsiz konserde 17. yüzyıldan beri müzik sahnelerinden çekilmiş İran-Osmanlı enstrümanı olan ‘çeng’i yeniden müzik dünyasına kazandıran Şirin Parcanoğlu, sahne performansıyla dinleyicileri mest etti.  
 

EŞSİZ ATMOSFERDE NOTALAR YANKILANDI
 

Şirin Pancaroğlu, Ali Tüfekçi ve Bora Uymaz, Çengnağme albümünde yer verdikleri , Kürdi Peşrev, Ney Taksimi, Nihavend Peşrev, Rast İlahi, Nikriz Saz Semai, Rehavi Peşrev, Hüseyni İlahi, Çeng İçin Nişabur Peşrev, Tanbur Taksimi, Şiraz’da Bir Gece eserlerini başarıyla seslendirdi. 
Konserin sonunda Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bürokratları, usta sanatçılara konser anısına plaket ve çiçek takdim etti. Şirin Pancaroğlu, kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi konakta Adanalılara konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirtip, sanatı ve sanatçıyı destekleyen Başkan Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sundu.

 

Başa dön tuşu